Neal Morse Band heeft aangekondigd deze zomer een nieuw album uit te brengen. Het album krijgt als titel “Innocence & Danger” en zal op 27 augustus verschijnen via InsideOut Music.

Net als de voorgaande albums gaat het ook dit keer om een dubbelaar. In tegenstelling tot de vorige albums zal dit echter geen conceptalbum worden. De nummers staan los van elkaar en vertellen samen geen overkoepelend verhaal.

“Na twee conceptalbums op rij was het verfrissend weer te mogen werken aan een collectie onsamenhangende nummers, zoals op ons eerste album.”, aldus drummer Mike Portnoy.

Ook bassist Randy George laat van zich horen: “Ik ben razend enthousiast over de samenwerking die we op dit album hebben bewerkstelligt. We begonnen zelfs met wat nummers die nog niet helemaal doorontwikkeld waren, en ik denk het eindproduct duidelijk representatief is voor het beste van iedereen binnen de band”.

 

Wie van een flinke prog-epic houdt kan volgens Neal Morse zijn hart ophalen: “Er staat een epic van een half uur op het album, en nog een van 20 minuten. Ik had niet eens door hoe lang deze nummers werden tijdens de opnames, en ik dat is geweldig lijkt me zelf. Als een film echt goed is, even ter vergelijking, dan heb je vaak niet door dat hij drie uur duurt. Er zijn ook wel kortere nummers, de een neigt wat meer naar pop, de ander is wat heftiger en sommigen hebben weer accoustische secties. Ik ben razend enthousiast over alle nummers, eigenlijk.”

Het album zal worden uitgegeven als limited edition Digipak met 2CD’s en een DVD met “making of” documentaire, een 3LP+2CD boxset, een 2CD jewelcase en als digitaal album. Op de hoes prijkt een tekening van Thomas Ewerhard (Transatlantic). Het album kan vanaf 18 juni worden besteld.

Naast het nieuwe album zal de band in oktober 2021 op tour gaan door Noord-Amerika, en doen ze in mei en juni 2022 ook Europa aan. Meer datums zullen nog worden aangekondigd.

Tracklist:

CD 1 (Innocence):
1.  Do It All Again
2.  Bird On A Wire
3.  Your Place In The Sun
4.  Another Story To Tell
5.  The Way It Had To Be
6.  Emergence
7.  Not Afraid Pt. 1
8.  Bridge Over Troubled Water

CD 2 (Danger):
1.  Not Afraid Pt. 2
2.  Beyond The Years