Sinds 2016 werken enkele bekende Nederlandse muzikanten samen in het project Into The Open. 20 maart aanstaande verschijnt een eerste album, getiteld ‘Destination Eternity’. De bezetting van Into The Open bestaat uit Sander Heering op toetsen en Jan Willen Ketelaers op zang, aangevuld met Martijn Balters (gitaar), Ronald Martens (gitaar), Robert Spaninks (drums) en Frank Strokap (bas). Op het album zijn ook nog drie gastmuzikanten te horen: Kim de Beer op viool, Maria Catharina op zang en Marcel Coenen op gitaar.

Het concept van ‘Destination Eternity’ gaat over de reis van iemand op weg naar zijn definitieve bestemming. Het is een verhaal over leven en dood en over het streven om gedurende deze reis een beter persoon te worden, om uiteindelijk, in een andere wereld, een eeuwig leven te kunnen bereiken.

Interessant is het artwork. Vivian Hoffmans maakte in 2011 het schilderij “The Source”, dat was gebaseerd op het nummer Estonia van Marillion, dat weer teruggreep op de ramp met de gelijknamige veerboot, waarbij 850 opvarenden de dood vonden. Dit schilderij siert de cover. De rest van het artwork is gemaakt door Mark van den Hoven.

Robert Spaninks tekende voor de mix en de mastering.