Het was al weer lang stil rond de Nederlandse formatie Nice Beaver. Nu kondigen ze op Facebook zowel een nieuwe bassist als een naamswijziging aan:

“Beste vrienden, we hebben slecht, oké, en goed nieuws, in die volgorde.
Het slechte nieuws is dat onze bassist en medeoprichter Peter Stel heeft besloten de band te verlaten. Dit is verschrikkelijk, Peter is een levenslange vriend en een van de beste basgitaristen in de Lage Landen. Hij blijft natuurlijk beide, alleen niet meer binnen het concept van Nice Beaver.

Nu we het er toch over hebben: zonder Peter vinden we die naam nog minder toepasselijk dan normaal en hebben we besloten hem te veranderen. We zijn nu Paravane. Niet zo grappig misschien, maar het verwijst tenminste niet meer naar de ondeugende delen van een dame. Een paravaan is een apparaat dat werd gebruikt om zeemijnen onschadelijk te maken, maar wij vinden het woord gewoon leuk klinken.

En nu het goede nieuws: we hebben een nieuwe bassist gevonden. Zijn naam is Erwin Scheijgrond. Je hebt hem misschien zien spelen bij Ground Control, Stiles of Turbo. We zijn erg blij met zijn komst en kijken uit naar nog vele jaren muziek maken en plezier hebben.”