In september verschijnt het nieuwe album van Gazpacho, getiteld “Fireworker”. Het is het elfde studioalbum van de Noorse band en de opvolger van “Soyuz” (2018).

Toetsenist Thomas Anderson: “Er is een deel van iedereen dat op instinct leeft in je hoofd. Ik noem het de ‘fireworker’ of de ‘hagedis’ en ook wel de ‘space cowboy’. Het is een levenskracht die van generatie op generatie overleeft, met een nieuwe versie in ieder van ons. De evolutie daarvan loopt parallel aan die van ons bewustzijn en het heeft het vermogen om de controle over te nemen.”

Volgens Anderson kan het, om ervoor te zorgen dat we doen wat het wil, delen van ons bewustzijn uitschakelen. Walging, of spijt, worden geblokkeerd, zodat het niet te stoppen is. “Achteraf zal ons bewustzijn het gedrag goedpraten door het te rationaliseren en te legitimeren, zodat we nooit het beest in onszelf ontdekken.”

Het album begint met het epische Space Cowboy dat bijna twintig minuten duurt, gevolgd door vier kortere nummers, waaronder het titelnummer en de eerste single Fireworker.

Tracklist:
1. Space Cowboy (19:43
2. Hourglass (04:15)
3. Fireworker (04:41)
4. Antique (06:24)
5. Sapien (15:22)

“Fireworker” verschijnt 18 september.