De proggers van The Flower Kings kondigen met trots de release aan van hun 15de studio album “By Royal Decree”, dat op 4 maart 2022 zal verschijnen.

Volgens de band zijn ze terug op hun creatiefst, bloemrijkst en speelsst, met een afspiegeling van de 70’s smeltkroes van folk, symfonisch, elektronisch, jazz, blues, funk & prog. Op het nieuwe album hebben ze gezocht naar meer organische en vintage geluiden, nog steeds gecentreerd rond de basis van drums, bas, gitaren en de iconische Hammond, vleugel, mellotron & Moog synthesizers.

Het album ziet ook de terugkeer van stichtend lid Michael Stolt, die zingt en basgitaar speelt. Verder bestaat de line-up uit Mirko DeMaio op drums, Zach Kamins op toetsen, Hasse Fröberg op zang & gitaar en Roine Stolt op zang & gitaren. De band kwam midden 2021 bijeen in de Fenix Studios in Zweden om op te nemen via de volledig analoge Rupert Neve mengtafel. Het album is ook voorzien van prachtige cover art, wederom gemaakt door de in Denver gevestigde kunstenaar Kevin Sloan.

Tijdens de tournee van volgend jaar zal de band ook terugkeren naar hun beginjaren, met nummers van “Retropolis”, “Stardust We Are”, “Flower Power”, “Space Revolver” en “Back In The World Of Adventures”. Dit zal samenvallen met de release van nieuwe geremasterde edities van The Flower Kings albums op CD & Vinyl later in 2022.

Op 10 december wordt de eerste single vrijgegeven en kun je je pre-order plaatsen.