Het Duitse Crone komt op 23 september met een nieuw album genaamd “Gotta Light”.

Crone is ontstaan ​​uit een muzikale samenwerking tussen Phil Jonas van Secrets of The Moon en Embedded drummer en gitarist Markus Renzenbrink. Beide muzikanten wilden hun muzikale horizon buiten de metalgrenzen verkennen, zeker ten opzichte van hun reguliere bands. Het resultaat was de veelbelovende EP “Gehenna” die in 2014 uitgebracht werd. Critici bestempelden die eerste poging als post-rock, post-punk en zelfs als shoegaze. In 2018 bracht de band het debuutalbum ‘Godspeed‘ uit en de meer gefocuste en consistente nummers werden vaak onder ‘post-rock’ geplaatst. Onze recensent plaatste dit album zelfs in diens top 3 van het jaar 2018.

In die jaren stopten de beide heren met hun belangrijkste bands. Secrets Of The Moon stopte in zijn geheel waarna Phil Jonas in een lichte depressie raakte. Het heilige vuur en passie die hij daarna hervond stopte hij in nieuwe composities voor Crone. De albumtitel is geïnspireerd op de roemruchte achtste aflevering van David Lynch’ meesterwerk, tv-serie “Twin Peaks”.

Nu Crone is verheven tot de hoofdband van elke hoofdrolspeler, is de hernieuwde focus en urgentie van de band duidelijk hoorbaar op “Gotta Light?”. Met Christian Schmidt is er een vaste toetsenist aan de line-up toegevoegd en de nieuwe leadgitarist Kevin Olasz zorgt voor een extra nieuw element aan het geluid van Crone. Hieronder kun je alvast genieten van de video Gemini.

Line-up
Phil Jonas: zang en gitaar
Markus Renzenbrink: drums
Kevin Olasz: gitaar
Daniel Meier: basgitaar
Christian Schmidt: toetsen

Gastmuzikanten
Kirsten Schuhmann: zang
Matthias Lohmöller: gitaar en trompet

Tracklist
No One Is Ever Alive
Abyss Road
Gemini
This Is War
They
Towers Underground
Quicksand
Waiting for Ghosts
Silent Song
Kenosis

www.cronemusic.net/