De Friese formatie Leap Day laat ons weten dat hun nieuwe album “Treehouse” binnenkort verschijnt. Het album is de opvolger van “Timelapse” uit 2018 en wordt uitgebracht op het Poolse label Oskar. We vroegen toetsenman Gert van Engelenburg om wat achtergrondinformatie.

Gert van Engelenburg: “Tijdens de corona maanden hebben we als band nauwelijks samen gespeeld. Het lag voor de hand om studiowerk te gaan doen, wat voor het grootste deel bij Derk Evert Waalkens in zijn studio in Assen is gebeurd. Een voor een speelden we onze partijen in, soms in tweetallen. Vooral Derk Evert heeft voor deze plaat heel erg veel werk verzet. We hebben erg ons best gedaan om alles voor het Northern Prog Festival klaar te hebben. Daar speelden we drie nummers van “Treehouse”: Like Icarus, Clementine en Treehouse. Door grondstoffen problemen bij met name de drukkerij in Polen is alles helaas vertraagd”.

Gert vervolgt: “Vooralsnog staat de releasedatum gepland op 15 november 2021. Maar ik weet dat er op dit moment (10 november 2021, HR) nog niks is verstuurd vanuit Polen. Dat wordt dus spannend. Het artwork is (opnieuw) gedaan door Rafal Paluszek (toetsenist van Osada Vida, HR). Op “Treehouse” doen voor het eerst onze nieuwe bandleden Harry Scholing (bas) en Hans Kuypers (zang) mee”.

Tracklist:
Like Icarus (10.42)
Clementine (8.49)
Raining (7.34)
Treehouse (9.23)
May 5th (7.22)
Autumn (11.56)

Hieronder staat een trailer van het nieuwe album
Zondagmiddag 12 juni 2022 is Leap Day te gast bij hun vrienden van Progfrog in ’t Blok te Nieuwerkerk ad IJssel.

Meer info en hoe je “Treehouse” kunt bestellen staat op de website van Leap Day.