Maar liefst vier jaar na de release van “False Memory Archive” komt het Noorse Oak eindelijk met details over het nieuwe album én kunnen we de eerste single beluisteren (zie onderaan dit bericht).

Het derde album krijgt de titel “The Quiet Rebellion Of Compromise” en zal op 11 november uitkomen via Karisma Records. In juli 2021 berichtte de band al dat de opname’s waren afgerond. Het proces van mixen en masteren kostte overduidelijk veel tijd.

Over de koers op dit album vertelt de band het volgende: ‘muzikaal gezien is The Quiet Rebellion of Compromise het meest dynamische Oak album tot nu toe, met een breed scala aan invloeden. We bevinden ons nog steeds op het zeer vertrouwde terrein van Oak, maar met wat scherpere kantjes en enkele verrassende wendingen. Na ons vorige album wilde we voor de verandering eens wat kortere nummers schrijven – en eindigde met onze langste nummers tot nu toe.’ Net als op hun andere albums zijn er subtiele hints naar zowel vroegere als toekomstige nummers in het Oak-universum verborgen.

Voor dit album besloot de band te schrijven over een belangrijk en gevoelig onderwerp – zelfmoord en psychische gezondheid in het algemeen. Muziek als kunstvorm kan zeer open zijn voor interpretatie, dus om er zeker van te zijn dat de boodschap overkomt, hebben ze advies gevraagd aan ervaren geleerden over het onderwerp. Het lettertype op de albumhoes is gedeeltelijk gemaakt van het handschrift van twee echte zelfmoordbriefjes, om het concept te onderstrepen. De hoes is gebaseerd op het dodenmasker van L’Inconnue de la Seine, een onbekend verdrinkingsslachtoffer uit 1880 in Parijs…

De tracklist:
1. Highest Tower, Deepest Well
2. Quiet Rebellion
3. Dreamless Sleep
4. Sunday 8 AM
5. Demagogue Communion
6. Paperwings
7. Guest of Honour

Het album komt uit op cd en in een gelimiteerde oplage van 700 exemplaren op wit vinyl. Pre-orders kunnen vanaf nu gedaan worden op hun Bandcamp pagina.