Vanuit het hoge noorden bereikt ons een nieuwe band op het snijvlak van alternative en progrock. Perfect Storm heet het gezelschap en onlangs werd de tweede single gelanceerd, Strength.

Je kunt het nummer beluisteren via deze link. In april werd al een nummer gepresenteerd, How It Ends, en beide titels komen op het dit najaar te verschijnen debuutalbum “No Air”.

Het nummer gaat volgens de band over de onzekerheden waarmee we als mens worden geconfronteerd en de kracht om die onzekerheden te erkennen en vervolgens de confrontatie aan te gaan: “Met jezelf en met de wereld. Want om dicht bij je eigen mening, normen en waarden te blijven en dus voet bij stuk te houden moet je sterk in je schoenen staan.”

Het zeskoppige Perfect Storm is sinds 2019 actief in de huidige opstelling. De band mixt invloeden uit diverse genres, zoals alternatieve rock, progrock, electro, pop en jazz tot een eigen geluid. De debuutsingle ‘How It Ends’ werd onlangs door luisteraars van Pinguin Radio verkozen tot de beste nieuwe single.

De band bestaat uit:
Gert-Jan Schurer – gitarist
Adel Saflou – zanger/gitarist
Jesse Bosman – drummer
Ard Offers – toetsenist/zanger
David Klompmakers – bassist
Hiske Oosterwijk – tekstschrijfster/zangeres