Suburban Music Group heeft een nieuw label gelanceerd. Construction Records richt zich met name op progmetal, symfo rock en metal. Onder de Suburban Music Group vallen onder meer platenlabel Suburban Records en Suburban Marketing & Distribution. De laatste faciliteert een flink aantal independent labels, waaronder Nuclear Blast, GEP en SPV. Binnenkort gaat het label zijn eerste signing bekend maken, een progband uit Nederland.

Inmiddels staan er maar liefst vijf heruitgaven op gekleurd vinyl op het label, onder licentie van InsideOut:

Kaipa – “Children Of The Sounds”
Long Distance Calling – “Trips”
Roine Stolt’s The Flower King – “Manifesto Of An Alchemist”
Sons Of Apollo – “MMXX”
Spock’s Beard – “The Oblivion Particle”

Het nieuwe label wordt geleid door Rob Willemse, bekend als oprichter en gitarist van de progmetalband Cirrha Niva. Willemse loopt al geruime tijd mee in de platenwereld. Hij is bij Suburban onder meer verantwoordelijk voor labels als SPV, Prophecy, Soulfood, GEP en Peaceville.

“Het is te gek om met de slagkracht en ervaring die ik bij Suburban heb opgedaan Construction Records te mogen runnen, waarin ik volledig mijn eigen muzieksmaak kwijt kan”, zegt Willemse. “Er is bijzonder veel talent in eigen land en daarbuiten, maar wij leggen de lat opzettelijk heel hoog. De muziek is en blijft het allerbelangrijkste, maar daarnaast hebben we ook nog andere A&R-criteria. Binnenkort zullen we met grote trots onze eerste eigen signing presenteren. Uit Nederland!”

Het ziet er naar uit dat we bij Progwereld het nodige gaan horen van Construction Records: “Het is een nieuw kwaliteitslabel voor de prog/symfo community: complexe nummers die zorgvuldig zijn opgebouwd om tot een uitbarsting van instrumentaal vakmanschap te komen, voorzien van cleane zang en zelden radiovriendelijk vanwege hun lengte. Diversiteit is het sleutelwoord. Zwaar, breekbaar, krachtig, kwetsbaar, ingewikkeld of juist doordacht eenvoudig het kan ons hart allemaal sneller doen kloppen. Zolang de gitaarsolo’s maar niet vergeten worden!”