Het is 17 jaar geleden dat het laatste Tears For Fears uitkwam. In 2017 werd door het management het nieuwe album “The Tipping Point” aangekondigd. Daarna blijft het angstvallig stil. Het duo Roland Orzabel en Kurth Smith maakt in 2018 en 2019 een grote tournee, waarin ze in februari 2019 in AFAS Amsterdam spelen, maar ook in deze tour wordt met geen woord over een nieuw album gerept.

Maar die stilte wordt nu doorbroken. Het nieuwe album “The Tipping Point” zal op 25 februari 2022 uitgebracht worden. De eerste single kun je hieronder beluisteren.
Het duo werkte met diverse songwriters, maar dat leidde niet tot het gewenste resultaat. Sterker nog, het proces bracht spanningen met het management en op den duur ook tussen de mannen zelf. Met een nieuw management, producer Charlton Pettus en songwriters Sacha Skarbek en Florian Reutter kwam het nieuwe album in een stroomversnelling.

De single “The Tipping Point” gaat over Roland Orzabels eigen tipping point, toen zijn vrouw Caroline onverwachts in juli 2017 overleed.

De tracklist van “The Tipping Point”:
1. No Small Thing
2. The Tipping Point
3. Long, Long, Long Time
4. Break The Man
5. My Demons
6. Rivers Of Mercy
7. Please Be Happy
8. Master Plan
9. End Of Night
10. Stay