Van het komende album “Witness” van de Deens-Zweedse band Vola is vandaag de derde video verschenen, deze keer van het nummer 24 Light-years. Eerder verschenen Straight Lines en Head Mounted Sideways.

De video is gemaakt door bassist Nicolai Mogensen en Anne Nørkjær Bang. Eerder maakten zij de video voor het nummer Alien Shivers van “Applause Of A Distant Crowd”. Opmerkelijk genoeg benadrukken ze dat zij slechts amateurs zijn in het maken van animaties.

Het nieuwe album werd geschreven in 2019 nadat zij thuiskwamen van hun headline tour door Europa, de afsluiting van twee jaar ‘on the road’, waarin zij op tour gingen met bands als Dream Theater, Anathema, Katatonia, Haken, Monuments en optredens gaven op gerenommeerde festivals.

Het album werd geproduceerd door de band en gemixt en gemasterd door Jacob Hansen (Volbeat, The Black Dahlia Murder, Amaranthe). Elk nummer presenteert unieke karakters, sommige zijn fictief en sommige zijn geïnspireerd door echte gebeurtenissen. 24 Light-Years volgt iemand die op zoek is naar een verdwenen familielid, is deze persoon verloren of dood? Freak gaat in op onzekerheid en macht. Napalm staat voor een mislukte relatie en het berouw en de spijt die volgt, terwijl Stone Leader Falling Down het pesten en machtsmisbruik belicht. Inside Your Fur beschrijft de kwellingen van nostalgie. Future Bird is een verdrietig verhaal gebaseerd op echte gebeurtenissen, geschreven naar aanleiding van het verlies van een ongeboren kind. Mygind las dit op Facebook. These Black Claws gaat over verslaving en de het teruggetrokken worden de duisternis in. Op dit nummer is het elektronische / hiphopduo SHAHMEN te horen. Bless (zanger in SHAHMEN) heeft de tekst voor het couplet geschreven.

“Witness” verschijnt op 21 mei.