Op vrijdag 7 april 2023 brengt  Pallas een album uit met niet eerder uitgebrachte en klassieke nummers bedoeld om de behandeling van de ernstig zieke  oprichter Mike Stobbie mogelijk te maken.

Met het album, getiteld “Compendium”, wil de band geld ophalen om de behandeling van Stobbie te financieren. Hij lijdt aan necrotiserende fasciitis (vleesetende bacterie-ziekte). De ziekte is niet alleen levensbedreigend, Stobbie is inmiddels ook al zijn linkerhand verloren.

“Compendium” zal verkrijgbaar zijn via de Bandcamp-pagina van Pallas. Alle opbrengsten van het album gaan naar een GoFundMe-pagina die voor Stobbie is opgezet door een oude vriend en medewerker, Jeff Green. Het doel is om genoeg geld te genereren om hem een baanbrekende operatie te kunnen laten ondergaan. Hij krijgt een bionische hand die hem moet helpen zijn doel te bereiken: terugkeren naar componeren en optreden.

De band heeft vrijdag 7 april als releasedatum gekozen omdat dat ‘Bandcamp Friday’ is, waarbij deze site geen kosten rekent bij aankopen. Het album blijft ook na de release beschikbaar en alle ingezamelde bedragen komen ten goede aan de GoFundMe-actie. Het album wordt geleverd op basis van Pay What You Want, met een minimale adviesprijs van € 20,00.

De Bandcamp-pagina van Pallas is hier te vinden. Je kunt ook rechtstreeks doneren op de GoFundMe-pagina.

Er wordt nog aan de definitieve tracklist gewerkt, maar het album zal een mix bevatten van live-opnamen en niet eerder uitgebrachte nummers uit de periode dat Stobbie deel uitmaakte van de band, tot aan “Arrive Alive”. Er zal ook een aantal nummers op het album komen te staan van zijn tweede periode bij de band tijdens de jaren 80, waaronder Refugee, All Go To Heaven en War Of Words. Dit geldt ook voor een versie van zijn solo-opus Exordium, afkomstig van een nog uit te brengen gelijknamig album.