De Amerikaanse band Perfect Beings heeft laten weten dat ze stoppen. In een bericht aan de mailinglijst schrijven de vier dat ze bij het maken van het volgende album tegen muzikale meningsverschillen aanliepen. Bovendien was het contract met label InsideOut/Sony afgelopen. Bij elkaar opgeteld vond de band het beter om op een hoogtepunt te stoppen in plaats van een nieuwe muziek te forceren. Het gebrek aan inkomsten door de zeer karige uitkeringen van streamingdiensten speelde ook een rol.

Perfect Beings werd opgericht in Los Angeles in 2012 door gitarist en producer Johannes Luley. Het titelloze debuutalbum uit 2014 kreeg alom lof van critici én publiek. Vorig jaar verscheen het derde studioalbum, getiteld “Vier”. Het was een gewaagd project, met vier plaatkanten die elk één lang nummer bevatten.

De vier leden gaan nu elk hun eigen weg, maar blijven actief in de muziek. Luley werkt aan een jazzalbum, toetsenist Jesse Nason heeft net een album uit onder de titel “Mono Sources”, zanger Ryan Hurtgen houdt zich bezig met meditatieve muziek en drummer Ben Levin is vooral actief als sessiemuzikant.