Ons bereikte het bericht dat ProgFrog in Nieuwerkerk aan den IJssel na 14 jaar, eind 2024 ophoudt te bestaan. ProgFrog is een initiatief van twee oud bestuursleden van jeugdsoos Taverna, dat later opging in de Stichting Open Jeugdwerk Nieuwerkerk a/d IJssel en vervolgens Jeugdwerk Zuidplas, Welzijn Zuidplas en nu Stichting ZO. Thuisbasis is gebouw ’t Blok aan de IJsermanweg.

ProgFrog organiseert sinds september 2010 maandelijks op een zondagmiddag een concert van een of twee progressieve rockbands. Dat doen zij op non-profit basis. Men ontvangt geen subsidie, maar heeft wel diverse sponsors (eigenlijk een groepje vrienden en kennissen die de progrock een warm hart toedragen). De entreegelden (gemiddeld € 15,00 per persoon) gaan volledig naar de optredende band(s) als onkostenvergoeding.

Zondagmiddagen in ‘t Blok stonden jarenlang garant voor gezellige bijeenkomsten van liefhebbers van progrock (en een biertje). Het ontbreken van opvolging en voldoende medewerking van de stichting (gemeente Zuidplas) heeft de huidige organisatie doen besluiten er eind 2024 een punt achter te zetten.

De resterende concerten zijn (alle op zondagmiddag):

12 mei: Overhead (Finland)
22 september: Red Sand (Canada)
20 oktober: Anubis (Australië)
10 november: Also Eden (Engeland)
1 december: Rebels 69 & Plackband

Progwereld bedankt het team van ProgFrog voor al die mooie jaren.

https://www.progfrog.nl/