Night of the Prog heeft line-up eindelijk rond

Het heeft dit keer lang geduurd, maar eindelijk weten we welke bands van 14 tot en met 16 juli hun opwachting zullen maken op het Night Of The Prog Festival. Het amfitheater Loreley, hoog boven de Rijn, vormt weer de schitterende entourage voor drie dagen progplezier.

Editie XVI kent twee headliners die niet lang geleden ook al te zien waren. Oerlid van Pink Ployd Nick Mason sluit met zijn Saucerful Of Secrets de vrijdag af. Ook terug van weggeweest zijn de Canadezen van The Musical Box die, uiteraard, Genesis op zaterdagavond weer doen herleven. De progressieve metal van Leprous vormt de afsluiting van het festival op zondag.

Verder zijn weer flink wat bands uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Scandinavië te aanschouwen. Opvallend is de aanwezigheid van onze Anneke van Giersbergen en de in 1969 geformeerde gitaarband Wishbone Ash. Misschien heeft de organisatie niet de absolute top in huis weten te halen, Night of the Prog XVI belooft toch weer een heel boeiend, afwisselend festival te worden.

De hele line-up ziet er als volgt uit:

Vrijdag
CYAN (VK)
Anneke van Giersbergen (Ned)
Agusa (Zwe)
Abel Ganz (VK)
Time Shift Accident (Dui)
Nick Mason’s Saucerful Of Secrets (VK)

Zaterdag
Wishbone Ash (VK)
Frank Carducci  (Fr)
Venus Principle (VK/ Zwe)
FUCHS (Dui)
Aëdon (Dui)
The Musical Box performs Genesis (Can)

Zondag
Soen (Zwe)
Esthetis (Fr)
Panzerballett feat. Virgil Donati (Dui/Oost)
OAK (Noo)
Mad Fellaz (It)
Karfagen (Oekr)
Leprous (Noo)