Gerenommeerde Nederlandse progrockmuzikanten verzameld in Magoria vertellen op “JtR1888” het verhaal van de tot de verbeelding sprekende legendarische seriemoordenaar. 


De legendarische seriemoordenaar Jack the Ripper blijft ook na ruim 130 jaar tot de verbeelding spreken. Een aantal gerenommeerde Nederlandse progrockmuzikanten heeft de handen ineen geslagen en komt met een rockopera: “JtR1888”, genoemd naar het jaar waarin de moordenaar vijf keer toesloeg.

Magoria bestaat uit negen zangers en zangeressen, zes musici en een uitgebreid team achter de schermen die een muziektheater brengen, geïnspireerd op de gebeurtenissen rond het fenomeen Jack the Ripper met de focus op de fascinerende Royal Conspiracy Theory. JtR1888 is ontsproten uit het brein van Knight Area gitarist Mark Bogert, maar werd gerealiseerd met de hulp van Peter Vink (Knight Area, Q65), Jan Willem Ketelaers (Knight Area, Ayreon, Robby Valentine), Rodney Blaze (Ayreon, Star One), Peter Strykes (LA The Voices), Bart Hennephof (Textures), Harmen Kieboom (Ex Libris), Cleem Determeijer (Finch), Mirjam van Doorn (The Boxx), Maria Catharina (Robby Valentine), Zora Cock (Blackbriar) en meer.

Inmiddels is de eerste single, Annie Chapman, verschenen:
Op 9 november aanstaande vindt de uitvoering plaats van JrT1888 in Bibelot, Dordrecht. De datum is niet toevallig gekozen; op 9 november 1888 vond de laatste van de vijf moorden plaats die worden gelinkt aan Jack the Ripper. De uitvoering van de opera is meteen de release show voor het gelijknamige album ‘JtR1888’.

Bekijk de trailer van de opera: