“Waarom zou je het leven in zijn meest alledaagse vorm willen beschrijven?” vraagt Magnus Strandvik, de Fin achter Senn Fiend zich af. “Als je gefascineerd bent door echte misdaad, het occulte of vreemde relaties, zou Senn Fiend je ding moeten zijn.”

Het idee voor Senn Fiend ontstond toen Strandvik in Bangkok woonde en werkte. De Metallica-biografie “Enter Night” van Mick Wall inspireerde hem terug te keren naar zijn jeugd en zijn muzikale basis: metal. Zijn plannen voor metalmuziek maakte gaandeweg en uiteindelijk plaats voor een mix van, zoals Strandvik het zelf duidt, donkere AOR, Toto, Ghost en Rush.

Multi-instrumentalist Strandvik doet op Senn Fiend alles zelf. Hij laat geen middel onberoerd om tot het beste resultaat te komen. Toen een polyfoon koorgeluid nodig was, greep hij niet naar de standaard digitale samples, maar besloot hij de koorpartijen in Oslo op te nemen. Puur en alleen om het Scandinavische geluid te krijgen waarbij de klinker voor in de mond wordt geproduceerd. Het bleek uitstekend te matchen bij de overstuurde gitaren.

Het eerste nummer, Hold The Door, werd inclusief onderstaande video van Jari Heino recent uitgebracht. Hierna volgen nog vijf nummers, waarvan het eerstvolgende nummer Cross The Line wordt uitgebracht op 28 april aanstaande. Mogelijk volgt later een cd.
Je kunt Senn Fiend volgen op Instagram.