Hei’An is oorspronkelijk een eenmansproject van de Sloveense muzikant Matic Blagonič en is in korte tijd uitgegroeid tot een collectief van enthousiaste artiesten die ernaar streven Sloveense metal te promoten. De band die hun muziek zelf graag beschouwt als ‘post-progressive metal’, slaagt er op indrukwekkende wijze in om zowel heavy geluiden als zachte emoties in evenwicht te brengen in een veld van mysterieuze post-metal-achtige landschappen. Door de inspiratie van namen als Alcest, Leprous en een vleugje Muse zullen vooral luisteraars van dromerige en doom metal nummers het debuutalbum “Imago” zeer waarderen.

Het conceptalbum wordt op 25 november uitgebracht en toont een reis door de innerlijke hel van een man en de uitdaging om innerlijke demonen en trauma te overwinnen. Het raakt aan verachtelijke, maar helaas al te vaak voorkomende onderwerpen zoals giftige relaties, depressie, verlies of verslaving. “Imago” leidt de luisteraar door meerdere cirkels van kwelling en beproevingen – op de weg om opnieuw op te duiken met een positief, gereflecteerd patroon.

De titel “Imago” – wat ook de naam is van de laatste track – komt uit de laatste ontwikkelingsfase van de groei van insecten. Terwijl rupsen door hun imago-stadium gaan, worden ze vlinders, vrije wezens met unieke kleuren en een verleden. De essentie van het album samenvattend, zegt Blagonič:

“Imago is een metafoor voor het doorstaan van een heleboel ontberingen, maar uiteindelijk zul je je vleugels spreiden als een prachtige vlinder, en beter, sterker, meer verbonden met jezelf en mooier zijn. Daarom staat er ook een vlinder op onze albumhoes. Maar zoals je zult merken, heeft de vlinder nog steeds licht verbrande en beschadigde vleugels – dat komt omdat je tijdens ontberingen nooit zomaar kunt vergeten of wissen wat je hebt meegemaakt, trauma zal altijd bij je blijven. Maar als je het accepteert, het (en jezelf) begrijpt en ervan leert, kun je toch uitgroeien tot een prachtige vlinder, vol liefde en vol leven.”

Hei’An bestaat uit:
Matic Blagonič: gitaar, zang en programmering
Matevž Počič: gitaar
Peter Smrdel: basgitaar
Gaj Bostič: drums

Tracklist “Imago”:
Semita Tenebrarum (2:28)
Inferno (feat. Oəlka Malorshiga) (9:19)
Embers (5:50)
Can’t get out of my skin (6:01)
Escape (7:54)
Dreamer (feat. Joe Buras (Born of Osiris) (6:07)
In The Cold (5:35)
Time To Go (feat. Matic Štemberger) (6:12)
Shut My Eyes( 5:30)
At The Break Of Dawn (3:20)
Noises (5:32)
Imago (4:02)
Ko Te Ni (5:36)
Preteklost (feat. Gregor Strasbergar – Štras from Mrfy) (6:08)
Ne Iščem Več Besed (5:32)

Een indicatie wat je kunt verwachten bij deze band vind je in de onderstaande video’s: