“The Circus And The Nighwale” is de eerste nieuwe muziek van Steve Hackett na het akoestische “Under A Mediterranean Sky” en het prachtige “Surrender of Silence” uit 2021. In 2023 bracht hij ook nog het livealbum “Foxtrot At Fifty + Hackett Highlights: Live in Brighton” uit.
De 13 nummers van de nieuwe cd hebben een autobiografische invalshoek voor deze muzikant die over zijn 30e (!) solo-uitgave zelf zegt: “Ik hou van dit album. Het vertelt dingen die ik al een lange tijd heb willen zeggen. Het is een mooie reis die vies, krassend en rokerig begint en vervolgens hemels en goddelijk wordt. Hoe kun je dit weerstaan?”
Hacket’s nieuwe cd belooft ballads, blues, zinderende progressieve rock en een gezonde portie theater en fantasie.

De band waarmee hij tourt speel mee en daarnaast zijn er gastrollen voor Nick D’Virgillio en Hugo Degenhardt op drums, Benedict Fenner op toetsen en Malik Mansurov op tar. Hackett’s broer John maakt ook zijn opwachting op dwarsfluit.
Op 16 februari 2024 zal InsideOut Music de cd uitbrengen in verschillende formaten, waaronder een gelimiteerd cd + Blu-ray-mediaboek (inclusief 5.1 surround geluid en 24-bit stereomixen met hoge resolutie). Alle uitgaven zijn voorzien van de prachtige omslagschildering van Denise Marsh.

Bezetting
Graig Blundell: drums
Steve Hackett: gitaar, mandoline, mondharmonica, percussie, zang
Roger King: toetsen, programmering en orkestraties
Rob Townsend: saxofoon
Jonas Reingold: basgitaar
Nad Sylvan: zang

Nummers
People Of The Smoke
These Passing Clouds
Taking You Down
Found And Lost
Enter The Ring
Get Me Out!
Ghost Moon and Living Love
Circo Inferno
Breakout
All At Sea
Into The Nightwhale
Wherever You Are
White Dove