Dat Steve Hackett een hardwerkende artiest is, is genoegzaam bekend. Dat bevestigt hij weer eens door nieuwe data voor volgend jaar aan te kondigen, onder de vlag Steve Hackett – Genesis Greats, Lamb Highlights & Solo. De tour omvat 15 optredens door heel Groot-Brittannië, met als hoogtepunt een bezoek aan de Royal Albert Hall in Londen op woensdag 23 oktober. Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van “The Lamb Lies Down On Broadway” speelt Hackett een selectie van hoogtepunten uit dit iconische Genesis-album.

Het tijdloze gitaarwerk van Steve Hackett is een onlosmakelijke onderdeel van de klassieke albums die Genesis in de jaren 70 opnam. De afgelopen jaren hebben hij en zijn uitstekende touring band met Roger King (toetsen), Nad Sylvan (zang), Jonas Reingold (basgitaar, achtergrondzang), Rob Townsend (saxofoon, fluit, toetsen) en Craig Blundell (drums) veel van deze albums met groot succes terug naar de concertzaal gebracht. Amanda Lehmann, gitaar en zang, zal als speciale gast de volledige Britse tournee bijwonen. Regelmatig vroegen fans in het verleden om meer nummers van “The Lamb” te spelen. Er is bijna geen betere manier om een halve eeuw van dit opmerkelijke album te vieren dan een selectie Lamb Highlights te spelen, naast enkele nummers uit Hackett’s beste solowerk en onmisbare Genesis Greats.

“Ik kijk enorm uit naar de Britse tournee van 2024”, zegt Steve Hackett, inclusief favorieten uit “The Lamb Lies Down on Broadway” en andere iconische Genesis-nummers samen met solo-juweeltjes. Het zal ook spannend zijn om terug te keren naar de prachtige Royal Albert Hall!”

Steve Hackett – Genesis Greats, Lamb Highlights & Solo tourdata 2024:

Woensdag 2 oktober Aylesbury Friars Waterside
Donderdag 3 oktober Portsmouth Guildhall
Zaterdag 5 oktober Bristol Beacon
Zondag 6 oktober Cambridge Corn Exchange
Maandag 7 oktober Birmingham Symphony Hall
Woensdag 9 oktober Liverpool Philharmonic
Donderdag 10 oktober Cardiff St David’s Hall
Zaterdag 12 oktober Guildford G Live
Zondag 13 oktober Stoke Victoria Hall
Dinsdag 15 oktober York Barbican
Woensdag 16 oktober Nottingham Royal Concert Hall
Vrijdag 18 oktober Glasgow Royal Concert Hall
Zat 19 oktober Gateshead Glasshouse
Zon 20 oktober Manchester Bridgewater Hall
Dinsdag 22 oktober Reading Hexagon
Woensdag 23 oktober Londen Royal Albert Hall

https://myticket.co.uk/artists/steve-hackett