Het zat er al een beetje aan te komen. Vandaag kwam een officieel statement van Steven Wilson dat hij zich genoodzaakt ziet om de hele tour rond The Future Bites te annuleren. Eerder was die al uitgesteld van september/oktober 2020 naar dit jaar.

Wilson schrijft: “Ik was optimistisch dat we in elk geval in het VK shows konden laten doorgaan, maar de onzekerheid voor de rest van Europa maakt het lastig. Als soloartiest moet ik vooraf al hoge kosten maken en om dan het risico te lopen dat ik maar een handjevol shows kan doen, maakt het onvermijdelijk dat ik de hele tour moet cancelen.”

Steven Wilson schrijft verder dat hij zijn energie dan liever steekt in twee nieuwe albums die gepland staan voor 2022 en 2023 en hij zal zeker nummers spelen van TFB in de tours die dan hopelijk wel gewoon zullen doorgaan.

In de tussentijd zal er nog wat TFB-gerelateerde muziek verschijnen, waaronder remixes en het nummer Anyone But Me dat op het laatste moment niet als slotnummer op de plaat is gezet.

Ticketmaster geeft aan dat de gebruikelijk regels rond terugbetaling gelden. Je kunt het laten staan, waarmee je automatisch een tegoed hebt voor een volgend concert van Mojo, of je kunt je geld terugvragen via de site van Ticketmaster. Wie na 24 maanden zijn tegoed niet heeft gebruikt, krijgt het geld teruggestort.