Op 22 mei 2025 komt Steven Wilson naar AFAS Live in Amsterdam. De kaartverkoop start op vrijdag 28 juni om 10.00 uur via Ticketmaster.

Het heeft zeven jaar geduurd sinds we Steven Wilson voor het laatst met zijn solowerk aan het werk konden zien. De tournee die hij gaat doen, staat vooral in het teken van zijn komende soloalbum met de titel “The Overview”. De releasedatum voor dit album is nog niet precies bekend, maar staat in ieder geval ergens begin 2025 gepland. Op dit solowerk, een conceptalbum, komen twee lange, progressieve tracks te staan.

Steven Wilson: “Ik ben heel blij dat ik een Steven Wilson-tour voor 2025 kan aankondigen, mijn eerste in zeven jaar. De Overview Tour wordt een audiovisuele ervaring, gebaseerd op de komende nieuwe release met dezelfde naam: een album met een ruimtethema en slechts twee, zeer lange, stukken. Ik zal voor het eerst ook muziek van “The Harmony Codex” spelen, evenals nummers van al mijn vorige platen. Ik ben ongelooflijk blij om weer op te treden met mijn inspirerende soloband, en we hebben veel verloren tijd in te halen. Ik kijk ernaar uit je te zien op wat een epische avond gaat worden!”

Het nieuwe album kun je nu al bestellen via de site van Steven Wilson.