Fountains is de tweede single voor het nieuwe TDW-album met dezelfde naam dat gepland staat voor 26 november 2021. Het is een video die kritisch kijkt naar de muziekindustrie en de eeuwige strijd tussen de zakelijke kant en de muzikale kant. We zien de hoofdpersoon Tom de Wit op zoek naar een recorddeal bij een groot commercieel label en hij moet daarbij op zoek naar de ontwikkeling van zijn talent. Verschillende genres en muziek stromingen worden vakkundig op de hak genomen, waarbij ook ons zo geliefde prog-genre niet ontzien wordt. Zonder de clou helemaal te verklappen, blijft onze Tom gelukkig trouw aan zichzelf en zijn eigen muziek. En daarnaast heeft hij zijn eigen Layered Reality Productions nog.

De muziek – die overigens geheel niet synchroon loopt met de beelden – is een stevige progressieve metaltrip op volle snelheid, met heerlijke ‘bariton’ vocalen en stevige grunts voorzien van een vrouwelijk tintje door gastvocalen van Linn Liv en een volledig koor.
Het nieuwe TDW-album “Fountains” kan worden omschreven als een progressieve metaltrip die op hoge snelheid door veel verschillende genres en emoties raast en toch catchy en herkenbaar blijft voor zowel oude fans als nieuwkomers. Het album is nu beschikbaar voor pre-order en alle donaties aan dit doel zullen worden gebruikt om van het album een weelderige vinyl + CD-editie te maken met bonuscontent inbegrepen.

Meer info: https://www.tdwmusic.com/shop/