The Flower Kings bestaan bijna dertig jaar en ze  komen terug met hun zestiende studioalbum. “Look At You Now” doet met zijn vintage klanken en warme en uitnodigende geluiden denken aan legendarische en klassieke albums uit de jaren 70. De cd gaat over dat analoge gevoel dat je doet terugkeren naar een vervlogen tijdperk van rock met wervelende synthesizers en gitaren en thematische lange stukken.

Commentaar van de band zelf op “Look At You Now”:  “Als een spookschip dat uit verre oorden komt aanvaren, met een reeks nieuwe nummers dat zijn stempel drukt op 2023. Een jaar dat de meesten van ons zullen herinneren vanwege de oorlogen, de migratie en vluchtelingen, de bosbranden, de verloren jeugd, het smeltende ijs, de economische crisis, te veel dode helden en de politieke onrust. Maar ook een jaar dat openstaat voor mogelijkheden, wedergeboorte ;  nieuwe manieren van denken.  We denken dat dit nieuwe album van The Kings of the North een beetje van beide geeft.”

“Look At You Now” zal op 8 september 2023 verschijnen via InsideOutMusic.
Het eerste nummer, Beginner’s Eyes, is al te beluisteren. Roine Stolt zegt hier over: “Een nummer dat zijn oorsprong vindt in het prille begin van de jaren 90, maar nu eindelijk is uitgewerkt en opgenomen. Het is een vrolijk deuntje met bloemrijke, zonnige thema’s, samenzang, een goede groove, coole Hammond- en Moog-bliepgeluiden,  met een stevige beat.

Nummers:
Beginner’s Eyes
The Dream
Hollow Man
Dr. Ribedeaux
Mother Earth
The Queen
The Light in Your Eyes
Seasons End
Scars
Stronghold
Father Sky
Day For Peace
Look At You Now 

De band:
Mirko Demaio : drums, toetsen
Hasse Fröberg: zang
Michael Stolt: basgitaar, zang, toetsen, gitaar
Roine Stolt: zang, gitaar, toetsen, percussie
En de nodige gastspelers.