De tour die Steven Wilson had gepland rond het uitgestelde album “The Future Bites” is definitief geschrapt. Er komen geen nieuwe data.

Ticketmaster heeft alle kopers van een ticket voor het concert van 28 september in de Ziggo Dome gemaild.  In een daarin opgenomen statement schrijft Wilson dat de geldende restricties op publieke samenkomsten en de veiligheid van bezoekers, band en crew het onmogelijk maken om de shows die in september gepland stonden te laten doorgaan. Om de vraag voor te blijven of het sowieso niet zou zijn geannuleerd nu het album is uitgesteld naar januari volgend jaar, schrijft Wilson: “Het was misschien raar geweest om deze shows te doen zo lang voordat het album uitkomt, maar ik ben er desondanks zeer teleurgesteld over.”

Steven Wilson komt snel met nieuwe plannen voor liveoptredens.

Ticketmaster laat weten dat voor kopers van deze tickets de inmiddels gangbare opties beschikbaar zijn. Je kunt het bedrag van je tickets op je account laten zetten, zodat je er later andere tickets voor kunt kopen, of je kunt het bedrag terug laten storten. Kijk op je Ticketmaster account hoe je je geld terug kunt krijgen.

Voor de duidelijkheid: het concert is echt geannuleerd, zonder nieuwe datum. Mocht Wilson binnen twee jaar (de geldigheid van het tegoed) alsnog naar Nederland komen voor een concert, dan kun je dat natuurlijk daarvoor gebruiken. Mocht je je tegoed overigens niet binnen die tijd gebruiken dan wordt het alsnog op je rekening teruggestort. Dus je bent je geld nooit kwijt.