De Britse neo-proggers IQ hebben zaterdag 24 oktober een integrale live-registratie van hun succesalbum “Ever” uit 1993 op YouTube gezet. Het concert stamt uit februari 2018 en vond plaats in de Colos Saal in Hamburg.
Na hun “Show of Resistance Live  Stream” van mei dit jaar hadden de heren van IQ gehoopt inmiddels weer echt live op te kunnen treden. Maar vooralsnog bevinden zij zich, net als alle andere collega’s, in de situatie dat concerten voortdurend opnieuw moeten worden gecanceld.
Na de positieve feedback op hun Live Stream werden de archieven doorgespit en vond men de live-registratie van “Ever” uit Hamburg. Hiermee hoopt IQ het ontbreken van live-optredens enigszins te compenseren voor de fans. Liefhebbers kunnen het concert hier bekijken.

Als ludieke verwijzing naar de huidige concertloze situatie als gevolg van de Covid-19-pandemie hebben de heren een t-shirt te koop via hun eigen website met daarop de “Show of Resistance”-cover en de tekstregel: “May you never live this, without the world you’ve known” uit het nummer Stay Down van hun album “Resistance”. Op de rugzijde staan een aantal fictieve tourdatums vermeld.

Tevens is de heruitgave van het klassieke album “Frequency” uit 2009 nu beschikbaar via de websites van IQ en het label GEP. De CD-versie is uitgevoerd in een milieuvriendelijke 6 panel card digi-sleeve inclusief een 20 pagina-tellend boekwerk. Deze heruitgave bevat een nog niet uitgebrachte live-versie van “The Province”, opgenomen tijdens de Fequency-tour uit 2009.
De vinyl-versie bevat als bonus-track “Already Gone” dat tot nu toe uitsluitend verscheen op de “Frequency Tour CD”, destijds in beperkte oplage.

Vanwege het bereiken van de “Forty Years of Prog Nonsense” mijlpaal kondigt de band zijn 40-jarig jubileumconcert aan op 4 september 2021 in Islington Assembly Hall in London. Voor oktober en november van dat jaar zijn nog een aantal buitenlandse concerten aangekondigd waarbij Nederland vooralsnog wordt overgeslagen.