Vandaag, 13 april 2023 bestaat Progwereld exact 22 jaar. Op Goede Vrijdag 13 april 2001 ging de website voor het eerst online. Hoera, maar dat is niet de reden dat je deze week een tweede mailing ontvangt.

Nee, we willen je graag op de hoogte brengen van de hoe het ervoor staat na de succesvolle crowdfundingsactie van eind vorig jaar. En we willen je vragen om mee te werken aan een enquête, zodat we ons publiek beter in kaart kunnen brengen.

Stichting Progwereld
Het leek ons het beste om stappen te zetten richting een echte rechtspersoon in de vorm van een stichting. Dat maakt het gemakkelijker om geld binnen te halen – zonder winstoogmerk uiteraard – en om te zorgen voor continuïteit, door middel van een onafhankelijk bestuur, een hoofdredactie en redactie. Met de oprichting van de Stichting Progwereld zijn we inmiddels aardig op weg.

Enquête
Omdat we niet elke paar jaar bij jullie willen aankloppen voor bijdragen in het onderhoud en de onkosten voor Progwereld, is het de bedoeling dat we de site gaan inzetten voor content marketing. Dat zullen we met de nodige terughoudendheid doen. Het is niet de bedoeling dat het een digitale kerstboom wordt, vol met advertenties. We willen ervoor waken dat alle commerciële content en uitingen in elk geval te maken hebben met onze core business: progrock en symfonische rock.

Maar om potentiële adverteerders warm te maken voor het kopen van commerciële ruimte, is het belangrijk om te weten voor wie ze adverteren, wie onze bezoekers zijn. Daarom willen we je vragen om deze enquête in te vullen. Hij is geheel anoniem dus wees niet bang dat jij voortaan rechtstreeks door eventuele adverteerders benaderd gaat worden!

Alvast heel erg bedankt voor de medewerking. Zodra er weer wat nieuws te melden is, laten we dat natuurlijk weten.

Bedankt voor je betrokkenheid!
Het Progwereld team