Een bijzonder optreden op Prognosis: Vitam Aeternam met muzikanten uit de Verenigde Staten, Mexico en Noorwegen. Dit ‘dark experimental music’ project werd opgericht in 2019, net voor de coronatijd. De gemeenschappelijke noemer is hun liefde voor de Sloveens-Italiaanse cultband uit de jaren 80, Devil Doll. Dit muziekgezelschap werd geleid door de muzikant en kunstenaar die bekend staat als Mr. Doctor (echte naam Mario Panciera).

In 2020 bracht Vitam Aeternam het debuutalbum “The Self-Aware Frequency” uit, waarop gitarist Bor Zuljan van Devil Doll meespeelt, naast gastbijdragen van onder meer Dimmu Borgir. In 2022 verscheen het album “Revelations Of The Mother Harlot”, met gastbijdragen van onder meer Einar Solberg van Leprous en toetsenist Diego Tejeida (ex-Haken).

Vorig jaar speelde de band voor het eerst live, in Noorwegen, en dat was de eerste keer dat de leden elkaar in levenden lijve troffen.

Het optreden op Prognosis belooft zeer speciaal te worden. De band brengt behalve eigen muziek ook een tribute aan hun grote voorbeeld, Devil Doll. En daarbij zullen maar liefst drie leden van die band aansluiten, Bor Zuljan (gitaar), Janez Hace (bas) en Sasha Olenjuk (viool).

Er is weinig te vinden aan muziek van Devil Doll op de streamingdiensten. Wel dit op YouTube: