Zanger/gitarist Mikko von Hertzen over het album: Er zijn een paar dingen die we veel horen tijdens onze tournees over de hele wereld. Een daarvan is: ik vind je studioalbums erg leuk, maar nu heb ik je live zien spelen. We hebben het al zo lang als ik me kan herinneren over het uitbrengen van een livealbum. Tegen het einde van onze postpandemische tour besloten we om een optreden op te nemen en te filmen op onze thuislocatie in Helsinki. Er bestaat niet zoiets als een regulier Von Hertzen Brothers optreden, want voor ons is elke avond altijd anders en speciaal. De avond in Tavastia in februari 2023 was opwindend en we hopen dat je meegevoerd wordt naar die magische wereld door deze opname.”


De drie broers worden vergezeld door drummer Sami Kuoppamäki, bekend van de Finse cultband Kingston Wall. Toetsenist Robert Engstrand, bekend van zijn werk met onder andere The Flower Kings, completeert de line-up van Von Hertzen Brothers.

“Live At Tavastia” wordt uitgebracht als een limited edition (1000) gatefold dubbel-lp, een limited edition (1000) gatefold dubbel-cd en op alle streamingplatforms.
Volgend jaar gaat Von Hertzen Brothers de studio in om zijn negende studioalbum op te nemen, binnenkort meer nieuws hierover.

Nummers
Day Of Reckoning
Blue Forest
The Promise
Frozen Butterflies
Jerusalem
Peace Patrol
Trouble
You Don’t Know My Name
Flowers And Rust
New Day Rising
All Of A Sudden, You’re Gone
Long Lost Sailor
Sunday Child

Bezetting
Robert Engstrand: toetsen, zang
Jonne von Hertzen: basgitaar, toetsen, zang
Kie von Hertzen: gitaar, zang
Mikko von Hertzen: zang, gitaar
Sami Kuoppamäki: drums