De formatie Yes komt komend voorjaar naar Europa voor de Classic Tales of Yes Tour. Het gaat om 24 shows door heel Europa, waarvan een groot deel een nieuwe datum behelst voor afgelaste concerten van 2023. Tickets van de afgelaste concerten blijven hiervoor geldig.

Een van deze afgelaste concerten was in Nederland. Op 17 mei staat Yes in Musis Sacrum in Arnhem. Voor fans in het westen van Nederland is uitwijken naar Antwerpen (15 mei, een nieuw toegevoegde show) eventueel ook een mogelijkheid. De tour wordt afgetrapt in Lissabon en eindigt op 4 juni in de Royal Albert Hall in Londen.

De band belooft ‘iconische tracks’ van de Yes-catalogus. Daarnaast zullen ook nummers (of vermoedelijk eerder delen ervan) worden uitgevoerd van het jubilerende Tales From Topographic Oceans, dat 50 jaar geleden verscheen. Helaas zullen ook nummers van het nieuwste album, Mirror To The Sky, worden gespeeld.

Interessant is dat de avond wordt begonnen door Roger Dean, die een presentatie zal geven over zijn werk. Dit gaat verder dan alleen het artwork voor Yes. In de foyer van elke zaal wordt daarnaast een expositie van zijn werk ingericht.

De huidige bezetting van Yes bestaat uit Steve Howe, Geoff Downes, Jon Davison, Billy Sherwood en Jay Schellen. Tickets voor Arnhem gaan in de verkoop aanstaande vrijdag 8 december om 10 uur via Ticketmaster.