Eind vorig jaar startte Willem Twee Poppodium met een maandelijkse serie prog/sympho/prog-metal concerten op de zondagmiddag. De Haagse progband The Dame beet op 22 december 2019 de spits af. Het programma voor dit jaar is nu bekend. Een keur aan nationale, maar ook internationale, progressieve symfonische bands zal op de zondagmiddag optreden in de gezellige zaal van het Poppodium in Den Bosch. Op 26 januari zal het Oostenrijkse ArtRock project Blank Manuskript acte de presence geven en op zondagmiddag 16 februari 2020 is het vervolgens de beurt aan de Brabantse band Day Six.

Calling Occupants programma 2020

Day Six is in 2002 opgericht door jeugdvrienden Robbie van Stiphout en Daan Liebregts en heeft in zijn 18 jarige bestaan drie schitterende studioalbums en een verzamelaar met unieke opnames opgeleverd. Hun optredens zijn altijd een feest en ze zijn daarom ook meerdere malen gevraagd als voorprogramma van bands als Treshold, VandenPlas, Riverside en Evergrey.

Day Six kan zich meten met diverse Brabantse collega-bands – zoals Casual Silence, Richocher, Darwin’s PrideEleven’s Eve en Medea – maar referenties naar internationale bands als Deep Purple, Rush, Pink Floyd, Yes, Led Zeppelin, Ayreon, Opeth en Dream Theater zijn ook gemakkelijk te maken. Melodieuze progmetal met symfonische elementen en stevige jaren 1970 heavy metal-invloeden. Wellicht lijkt het een ratjetoe aan muziekstijlen, maar Day Six weet daar zijn eigen draai aan te geven en creëert zijn eigen geluid.

Day Six

Voor dit optreden van Day Six in Willem Twee Poppodium, Den Bosch, mogen wij tweemaal twee vrijkaarten weggeven.
Beantwoord hiervoor de volgende vraag:

  • Uit welke band is Day Six (in 2002) ontstaan?

Stuur je antwoord vóór 3 februari 2020 aan info@progwereld.org met in het onderwerp “Prijsvraag Day Six” en vermeld duidelijk je naam en email-adres.

De prijsvraag is afgerond, het antwoord was natuurlijk “Peanuts”.
De prijswinnaars hebben via mail bericht ontvangen.

Geen prijs en toch graag naar dit concert? Dat kan!
Kijk voor info en tickets op: https://www.willem-twee.nl/event/calling-occupants-day-six/