Prijsvraag Eyes of Albion en Unkh – Calling Occupants

Eind vorig jaar is Willem Twee Poppodium gestart met een maandelijkse serie prog/sympho/prog-metal concerten op de zondagmiddag. Na The Dame, Blank Manuskript en Day Six kunnen we op zondagmiddag 22 maart 2020 de Engelse band Eyes Of Albion en de Schijndelse band Unkh aanschouwen op dit gezellige poppodium in Den Bosch.

Eyes Of Albion is vreemder dan fictie, intenser dan realisme en net zoals het universum niet kan worden voorgesteld, kunnen zij dat ook niet. Als je de muziek van Eyes Of Albion moet omschrijven dan is dat prog/psychedelisch bluesy hardrock met een beetje Indian klanken, een modaal gitaar- en baswerken en bij gelegenheden een vleugje folkrock. Versterk het met een ritmesectie die werkt vanaf de allereerste beat, bas en gitaar die op melodieuze wijze de ongelooflijk krachtige zang complimenteert en je hebt een ruw idee van wat Eyes of Albion doet en is.

In 2018 brachten zijn hun debuut album uit en dit is de eerste keer dan Eyes Of Albion optreedt in Nederland.

Unkh speelt min of meer een thuiswedstrijd. Deze Brabantse band – opgericht in 1991 – maakt progressieve indierock als een stamppot van electrorock, jaren tachtig new wave en synthrock en jaren zeventig progrock. Het recept voor het Unkh geluid luidt als volgt: “Neem het geluid van de toetsen van de symfo-rock uit de jaren 70, rockende gitaren op smaak gebracht met rare effecten, drum loops en samples, geef het een solide Rickenbacker-basis, kruid het op met net genoeg Nederlandse onbeschaamdheid en mix het in een verfijnd productieproces van de 21e eeuw”.
Voor dit optreden in de reeks van Calling Occupant, met in de hoofdrol Eyes of Albion en support Unkh in Willem Twee te Den Bosch, mogen wij wederom twee maal twee vrijkaarten weggeven.
Beantwoord hiervoor de volgende vragen:

  • Hoe heet het debuut album van Eyes of Albion?
  • Hoe heet het debuut album van Unkh?

Stuur je antwoord vóór 10 maart 2020 aan info@progwereld.org met in het onderwerp “Prijsvraag Unkh” en vermeld duidelijk je naam en email-adres.

De prijsvraag is afgerond, de antwoorden waren:

  • Het debuutalbum van Eyes of Albion heet ‘The Seventh Circle’.
  • Het debuutalbum van Unkh heet ‘Traveller’.

De prijswinnaars hebben via mail bericht ontvangen.

Geen prijs en toch graag naar dit concert? Dat kan!
Kijk voor info en tickets op: https://www.willem-twee.nl/event/calling-occupants-eyes-of-albion-uk-unkh/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/483564289027628/

Bol AlgemeenBol Algemeen

Concertagenda

19
jul
Night Of The Prog Festival

Loreley, Duitsland

07
aug
Opeth

Poppodium 013, Tilburg

14
aug
The Omnific

Merleyn, Nijmegen

16
aug
The Story of Mr. Bogd Part 1

Ritual

16
aug
Pictures From The Other Side (2 LP)

Cyan

17
aug
Soen

Dynamo Metal Fest, Eindhoven

Send this to a friend