Eerste druk: 13-10-2009
Eindredactie: Hans van Ravensbergen
Band: Wonderland
Info: Wonderland
MySpace: Wonderland
Discografie: Seven Wonders (2009)

Jullie brachten pas een nieuwe cd uit. Vertel er eens kort wat over. Wat is het thema, en hoe kwam de plaat tot stand?
Het was oorspronkelijk onze bedoeling om het album in een oplage van vijf uit te brengen, voor alle groepsleden een exemplaar. We konden nooit denken dat andere mensen interesse in deze muziek zouden hebben. Alles wat daarna is gebeurd is gewoon geweldig. Ik (Per Andersson) schreef alle muziek en besprak mijn ideeën over de tekst met zanger Klas Kling. Hij ging aan de slag met de teksten rondom de verschillende thema’s en bracht daar zijn eigen ideeën en ervaringen in.

 Wonderland - Bo Karlsson  Wonderland - Joakim Jansson

Misschien kennen sommige lezers jullie nog niet. Vertel eens kort over het ontstaan van de band.
Ik (Per Andersson) speelde al heel lang in verschillende groepen met Joakim Jansson, de drummer. Na een paar jaar vroegen we Bo Karlsson om toetsen te komen spelen. Zo speelden we een aantal jaren samen. Halverwege de negentigerjaren speelden we als coverband en toerden door het zuiden van Zweden. Joakim Lundberg kwam erbij op basgitaar en we gingen steeds meer optreden. Een paar jaar later ontmoetten we zanger Klas Kling en vervolgden we onze weg als coverband. Privé-aangelegenheden zoals werk, familie etc. dwongen ons om te stoppen met optreden. In plaats daarvan ging ik weer aan de slag met nummers die ik lang geleden had opgenomen. De andere groepsleden zagen daar wel wat in en we besloten om te gaan oefenen en de nummers op te nemen. En dat bracht ons in het jaar 2009.

 Wonderland - Joakim Lundberg  Wonderland - Per Andersson

Wat zouden jullie zeggen dat uw invloeden zijn, of waar luisteren jullie zelf graag naar?
Wanneer je op onze MySpace-site kijkt dan vindt je onze invloeden. Ieder groepslid houdt van veel verschillende muziek, dat allemaal goed is. Ik denk dat je deze invloeden in onze muziek terug kan horen. We verbazen ons er wel over dat mensen zeggen dat we klinken als groepen die we zelf nog nooit hebben gehoord! Je moet bedenken dat ik (Per Andersson) alle nummers al lang geleden heb geschreven, vaak nog voordat de groepen bestonden waarmee wij worden vergeleken. Zelf luisterde ik vroeger naar Deep Purple, Uriah Heep, Jimi Hendrix, The Hollies, Black Sabbath, ELP, Yes etc. Vandaag de dag luister ik graag naar Björk, Soilwork, Ritual, Rebecka Thörnqvist en veel anderen.

Wonderland - Klas Kling

Wat zijn jullie plannen voor de komende tijd?
We zijn al benaderd door veel platenmaatschappijen maar we hebben besloten dat we met geen van hen nu al in zee gaan. We gaan eerst “Seven Wonders” promoten en live optreden. Verder gaan we oefenen en nieuw materiaal opnemen. Daarna treden we opnieuw in contact met platenmaatschappijen. We hopen dat we in de zomer van 2010 met een nieuw album kunnen komen (het zou om een conceptalbum “Sons And Daughters” gaan; HR). In 2009 gaan we alleen optreden, oefenen en opnemen.

Hebben jullie nog een boodschap voor de Progwereld-lezer?
We hopen binnenkort veel Nederlandse muziekliefhebbers te ontmoeten. Muziek zit in ons bloed. Wanneer jullie voor podia zorgen, zorgen wij voor de muziek. Bezoek onze website en onze MySpace website.

Wonderland - Logo