eerste druk 20-06-2008
eindredactie: Hans Ravensbergen


Band:
Mark Basile: zang
Luca Di Gennaro: toetsen
Lucio Grilli: basgitaar
Antonio Mocerino: drums
Antonio Vittozii: gitaar
MySpace:
Soul Secret  
Discografie:
Flowing Portraits (2008)
soul-secret_photo2.jpg

Jullie brachten pas een nieuwe cd uit. Vertel er eens kort wat over. Wat is het thema, en hoe kwam de plaat tot stand?

Het is ons debuutalbum. Het is een melodieus prog-metalalbum, bestaande uit 6 nummers. We besloten dit album op te nemen om, naast onze eigen behoefte, erachter te komen wie onze muziek allemaal waarderen. In onze arrangementen hebben we geprobeerd zo direct mogelijk te zijn, terwijl we hebben gekozen voor minder directe teksten, bijna dromerig.

Misschien kennen sommige lezers jullie nog niet. Vertel eens kort over het ontstaan van de band.

Het begon allemaal in Napels, in de zomer van 2004 met het spelen van covers van progressieve rocknummers. Na een tal van bezettingswijzigingen namen we in 2005 een demo op, genaamd “Never Care About Tomorrow”. Er stonden twee nummers op. Met dezelfde bezetting componeerde we in minder dan één jaar “Flowing Protraits” op. In 2007 doken we de studio in.

Wat zou jullie zeggen dat jullie invloeden zijn, of waar luisteren jullie zelf graag naar?

Voor mij persoonlijk (Lucio Grilli; HR) is dat Toto, Dream Theater, Metallica en hardrock. Iedereen in de groep luistert naar verschillende stijlen van muziek. Het varieert van popmuziek uit de 80-er jaren en ‘death-‘ en ‘blackmetal’ tot rock en fusion. Ieder groepslid heeft zijn eigen muzikale ontwikkeling doorgemaakt en nu proberen we al deze invloeden bij elkaar te brengen.

Wat zijn jullie plannen voor de komende tijd?

Als eerste proberen we ons album “Flowing Portraits” te promoten in een tour, in ieder geval in Italië, maar mogelijk ook elders in Europa. Dat zou wel te gek zijn. Tegelijkertijd zijn we al aan het werk aan ons tweede album, waarvoor we al bijna twee nummers af hebben. Daarnaast hebben we ook nog verschillende ideeën in overweging. Wacht maar!

Hebben jullie nog een boodschap voor de Progwereld-lezer, of iets leuks wat jullie willen delen?

Ja, natuurlijk. We doen de vriendelijke groeten aan alle lezers en vrienden van Progwereld en bedankt allemaal voor de ondersteuning van Soul Secret. En vergeet natuurlijk niet te luisteren naar “Flowing Portraits”, jullie zullen er geen spijt van krijgen!

soul-secret_photo1.jpg