eerste druk: 26-08-2008
eindredactie: Hans Ravensbergen

Band
Omer Ephrat: gitaar, toetsen, fluit
Gili Rosenberg: basgitaar
Lior Seker: zang
Tomer Z: drums
Met medewerking van:
Daniel Gildenlöw
Petronella Nettermalm
MySpace
Ephrat
Discografie
No One’s Words (2008) 
Omer Ephrat

Omer, je bracht onder de naam Ephrat pas een nieuwe cd uit. Vertel er eens kort wat over. Wat is het thema, en hoe kwam de plaat tot stand?
“Het concept van “No One’s Words” is om iedere zanger die aan het album meewerkt het ‘zijn’ of ‘haar’ nummer te maken door hem of haar de teksten te laten schrijven. Dat zorgt er ook voor dat Daniel Gildenlöw, Petronella Nettermalm en Lior Seker meer betrokken zijn dan dat zij alleen het nummer maar zingen. Voor wat betreft de muziek kan ik zeggen dat het gaat om de perfecte verhouding tussen progressieve rock en progressieve metal zonder het rock ’n roll gevoel te verliezen”.

Misschien kennen sommige lezers Ephrat nog niet. Vertel eens kort over de band.
“De kern van de groep bestaat uit vier personen (zie onder artiest). Natuurlijk hadden wij op dit album de eer om gastvocalisten Petronella Nettermalm van Paatos en Daniel Gildenlöw van Pain Of Salvation te hebben”.

Wat zou je zeggen dat jullie invloeden zijn, of waar luisteren jullie zelf graag naar?
“De invloeden zijn rock, progrock en metal. Voor mij (Omer Ephrat) is het belangrijkste genre rock. Daar begint het volgens mij allemaal mee en geeft de muziek zijn gevoel en betekenis. Ik zal je alle namen besparen, want dat zijn er teveel om op te noemen. Het album waar ik de laatste weken het meest naar geluisterd heb is “Watershed” van Opeth, een waar meesterwerk”.

Wat zijn jullie plannen voor de komende tijd?
“Het is een belangrijke periode voor ons, ondanks dat we geen concrete plannen hebben, gaan we toch optredens plannen en onze muziek over de hele wereld onder de aandacht brengen”.

Hebben jullie nog een boodschap voor de Progwereld-lezer, of iets leuks wat jullie willen delen?
“Jazeker! Het gaat alleen om de muziek, niets meer. Kijk niet naar de verpakking, maar kijk wat er in zit. Dit oordeel kan gegeven worden over de gewone popster, bijvoorbeeld Britney Spears en over haar muzikale carrière die gebaseerd is op het uiterlijk, wat zij doet zonder enige verbinding met de muziek. Maar dat kan ook worden gezegd over genres die dichter bij ons liggen. Het maakt niet uit hoe de gitarist er uitziet of hoe snel hij wel niet kan spelen, het gaat uitsluitend om de muziek. Dankjewel”.

Ephrat Website
Klik op het logo voor de MySpace-site van Ephrat