Interview: Mario van Os en Kay Ketting
Datum: 19 juni 2012

Airborne Kid is een band uit Schagen en een van de jongste band in de aanmeldingen voor het Dutch Exposure Project. De band is in januari 2012 gestart, maar de bandleden hebben allemaal een ruime muzikale geschiedenis. De band speelt met de grenzen van alternatieve en progressieve rock en combineert vele andere genres waaronder electro, progrock & indiepop.

Airborne Kid

1.         De meeste lezers zullen jullie als beginnende band nog niet kennen. Vertel eens kort over het ontstaan van de band.
Airborne Kid is begin 2012 ontstaan als voortvloeisel uit verschillende andere projecten. Het voornaamste doel van Airborne Kid is het maken van muziek rondom de grenzen van alternatieve rock en progrock, zowel uitdagend voor de band als voor de luisteraar.

2.         Kun je de band voorstellen?
Airborne Kid bestaat uit Peter Hart (zang en gitaar), Aaron Koert (gitaar), Thomas Cochrane (basgitaar en achtergrondzang) en Kay Ketting (drums & achtergrondzang). De leden kennen elkaar voornamelijk via school en de muziekscene in en rondom Schagen (Noord-Holland).

3.         Wat zou je zeggen dat jullie invloeden zijn, of waar luister je zelf graag naar?
De invloeden van Airborne Kid komen voornamelijk uit alternatieve rock en combineert vele andere genres waaronder electro, progrock & indiepop. De band wordt beïnvloedt door onder andere Radiohead, Tool, The Mars Volta, King Crimson, Porcupine Tree en Jeff Buckley.

4.         Omschrijf in eigen woorden de muziekstijl van jullie band.
De band staat garant voor zowel zeer melodieuze tot progressief georiënteerde riffs, solo’s en grooves. Met veel energie en een gevarieerde set proberen we de luisteraar op elk moment te blijven interesseren.

5.          Waarom hebben jullie je aangemeld voor het Dutch Exposure project?
Gezien de stappen die we met Airborne Kid willen maken, biedt het Dutch Exposure project een ideale kans om onze muziek een goede promotionele boost te geven. Daarnaast kunnen we onze doelgroep bekend te maken met waar wij als band voor staan en ze hopelijk te interesseren voor Airborne Kid.

6.          Wat zijn jullie plannen voor de komende tijd?
In 2012 willen we zoveel mogelijk spelen en onze muziek bekend maken bij een groot publiek. Om dat te bereiken willen we ook dit jaar nog onze eerste ep uitbrengen en het Dutch Exposure project biedt daar een zeer grote kans toe. Ook zijn we momenteel doorgedrongen tot de kwartfinale van De Grote Prijs Van Nederland waarin we uiteraard zo ver mogelijk willen komen (www.groteprijsvan.nl/deelnemer/airborne-kid).

Bezetting:
Thomas Cochrane: basgitaar
Peter Hart: zang, gitaar
Aaron Koert: lead gitaar
Kay Ketting: drums, zang

Website: www.airbornekid.nl
Luisteren: http://www.airbornekid.nl/music

Terug naar Dutch Exposure Project