eerste druk: 30-03-2004 / eindredactie: Frans Schmidt

INLEIDING

In het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw is Anekdoten één van de drie belangrijkste wegbereiders binnen het Zweedse progressieve rockklimaat. In de verse voetsporen van Landberk en Änglagård draagt dit viertal er mede toe bij dat dit land een uitstekende faam verwerft van een florissante activiteit op het gebied van progressieve rock.

Bijna vijftien jaar later bestaat tweederde van dit illustere triumviraat niet meer (Landberk) of bijna niet meer (Änglagård). De vaandeldragers van weleer hebben plaats moeten maken voor vaak meer succesrijke opvolgers, waardoor tegenwoordig alleen Anekdoten de spreekwoordelijke eer kan hoog houden.

Aan de hand van besprekingen van alle tot nu toe verschenen albums, een actuele discografie met alle reguliere albums plus compilaties, een overzicht van alle gespeelde instrumenten en een korte biografie met tourgeschiedenis, proberen we meer inzicht te geven in het fenomeen Anekdoten.

De band

Biografie

Discografie


Dankwoord
Zonder de bereidwillige medewerking van Nicklas Barker en Jan Erik Liljeström zou dit artikel niet deze vorm hebben gekregen. De in deze ProgVizier getoonde foto’s zijn afkomstig van de officiële website van Anekdoten. Deze valt hier te vinden.