Door: Ralph Uffing
Datum: Juli 2016
Band: Crescent Moon
Land van herkomst: Nederland
Website: http://www.crescentmoononline.com/

Crescent Moon bandfoto

Jullie brachten pas een nieuwe cd uit. Vertel er eens kort wat over. Wat is het thema, en hoe kwam de plaat tot stand?
Ons album heet “The Lidless Room”, het is een conceptalbum met als thema de vervreemding van de mens in de moderne communicatie- / informatie maatschappij en het gebrek aan privacy. We hebben ruim een jaar gewerkt aan het album omdat we de kwaliteit zo hoog mogelijk wilden maken met de middelen die we ter beschikking hebben.

Misschien kennen sommige lezers jullie nog niet. Vertel eens kort over het ontstaan van de band.
Onze band bestaat sinds 2014 en we zijn een echte familieband. Broers Frank en Eric Peters en de zoons van Frank: Bas en Tim Peters. Voor het album hebben we hulp gehad van Chico Dommeck voor de gitaarsolo partijen en van de zangeressen Thea Leenders en Mirjam van Vuuren. We zijn een echte studioband en besteden veel tijd aan het zoeken naar juiste geluiden en het arrangeren van de nummers.

Wat zouden jullie zeggen dat jullie invloeden zijn, of waar luisteren jullie zelf graag naar?
Onze smaak is heel breed en we hopen dat dat terug is te horen op ons album. We zijn geïnspireerd door bijvoorbeeld filmmuziek maar ook door grootheden als Radiohead en Pink Floyd. In onze eigen muziek zoeken we naar eenvoud. Veel ruimte voor piano, akoestische gitaarpartijen en samenzang.

Wat zijn jullie plannen voor de komende tijd?
Door het onverwachte succes en de zeer positieve ontvangst bij radiostations, luisteraars en recensenten zijn we het afgelopen half jaar erg druk geweest met promotie. We hebben net een video gemaakt voor het nummer ‘Obsolete Men’. Hiervoor hebben we onder andre samengewerkt met talentvolle cineasten van een Franse filmschool. Verder zijn we druk met ons nieuwe album dat we volgend jaar hopen uit te brengen. Op dit moment werken we aan de drumpartijen hiervoor en het schrijven van teksten en arrangementen.

Hebben jullie nog een boodschap voor de Progwereldlezer, of iets leuks wat jullie willen delen?
Het is voor muzikanten erg moeilijk om albums te maken omdat het bijna onmogelijk is om de kosten terug te verdienen. Support daarom de kleine onafhankelijke bands en maatschappijen zodat je ook in de toekomst nog naar veelzijdige progmuziek kunt luisteren!

PRIJSVRAAG

We hebben een prijsvraag voor de lezers van Progwereld:
Wie heeft het artwork voor ons album verzorgd?
Mail het juiste antwoord en win een gratis digitaal album!

De Prijsvraag is beëindigd, winnaars zijn:
Jannes de Vries
Harry Janssen
John van Heugten
De winnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen.