Vemod (1993)
Het album staat vol met lang uitgesponnen en zwaarmoedige stukken, die veelvuldig worden afgewisseld met momenten waarop de band de turbo aanzet. Het geluid van de groep is een combinatie tussen hemelse dromerige passages en buitengewoon agressieve stukken met vervormde en hoekige gitaarklanken, ronkende basgeluiden en donderende drumpartijen.“.  

Lees meer HIERNucleus (1995)

Terwijl het album zeker trouw blijft aan de band’s muzikale identiteit, zoals dat op “Vemod” gedefinieerd is, heeft het viertal zich toch wat gedistantieerd van de overduidelijke King Crimson-invloeden op haar debuutalbum.

Lees meer HIERLive EP (1997)

Een voortreffelijke, maar zeer beknopte, weergave van het fenomeen Anekdoten op het podium. De band klinkt tijdens de vier nummer namelijk zo mogelijk nog onstuimiger en intenser dan op plaat.

Lees meer HIER

Official Bootleg – Live In Japan (1998)
Dit dubbelalbum maakt duidelijk wat de bezoekers van de concerten van de band al lang weten. Anekdoten functioneert op de planken namelijk als een (h)echt ensemble, waarbij het totaalgeluid nog heviger en overtuigender overkomt dan op plaat is.

Lees meer HIER

From Within (1999)
Terwijl de muziek nog immer sporen vertoont van bands als King Crimson en Magma, worden deze op “From Within” min of meer naar de achtergrond verdrongen. In plaats daarvan trakteert het Zweedse gezelschap de luisteraar op een wat meer ingetogener benadering, waardoor het album meer volwassen overkomt.

Lees meer HIER

Gravity (2003)
“Met “Gravity” slaan Nicklas Berg, Anna Sofi Dahlberg, Jan Erik Liljeström en Peter Nordins een nieuw hoofdstuk open. Dit album is voor mij het zoveelste bewijs dat Anekdoten een buitengewoon uniek gezelschap is, dat nog steeds aan de absolute top staat. Dit is progressieve rock in de ware betekenis van het woord!

Lees meer HIER

A Time Of Day (2007)
“Ondanks dat het nieuwe album helaas (nog) niet helemaal het kwaliteitsniveau van “From Within” weet te benaderen, laat staan te overtreffen, bewijst Anekdoten met “A Time Of Day” voor mij andermaal dat de band tot de absolute top van de huidige progressieve rockmuziek behoort. Het album combineert enkele sterke punten van zijn vier voorgangers, maar vertoont tevens een zekere progressie. Als de vier Zweden zich steevast opnieuw blijven uitvinden – zoals dat zo fraai heet – kan Anekdoten wat mij betreft nog vele jaren meedraaien in dit wereldje.

Lees meer HIER

Terug