In Progvizier #199 hebben wij een oproep gedaan voor nieuwe Nederlandse bands of artiesten om zich aan te melden voor het Dutch Exposure Project. En dat er talent is binnen de Nederlandse progscene, is wel duidelijk geworden. We mochten al vele aanmeldingen ontvangen, maar aanmelden is nog mogelijk tot 1 juli 2012. Kijk hiervoor in Progvizier #199.

Wat was dat Dutch Exposure Project ook al weer? Kort gezegd is het een zoektocht naar progressief talent in Nederland. In samenwerking met Freia Music, IO Pages en Progmotion zoeken wij Nederlandse bands die het beste vertegenwoordigen van de nieuwe generatie progressieve rockbands in Nederland. Vanwege het overweldigend aantal ‘goede’ inzendingen hebben we besloten om niet zes maar acht bands te selecteren voor het Dutch Exposure album. Tevens zal het niet verschijnen als één vinyl album, maar we hebben gekozen voor een dubbelalbum van 180 grams wide grooved vinyl in combinatie met een cd. De wedstrijd om een contract voor het uitbrengen van een compleet album via Freia Music blijft. De contouren van deze ‘battle’ beginnen gestalte te krijgen. Stichting Progmotion is bereid gevonden om bij de organisatie hiervan een bijdrage te leveren, waaronder de voorbereidingen voor een festival. Zodra we meer hierover weten, laten we dit natuurlijk zo snel mogelijk weten.

Maar het Dutch Exposure project is nog meer dan een éénmalig album, een battle en een festival. De doelstelling van het Dutch Exposure Project is om de deelnemende bands een mogelijkheid te geven om zichzelf zo goed mogelijk te presenteren aan het progressief minnend publiek. In deze speciale Progvizier hebben we de, via Progwereld, aangemelde bands, de kans gegeven om zichzelf te presenteren. We hebben daarbij gekozen voor de vorm van het welbekende mini-interview.

Klik hieronder op een bandnaam voor een introductie van de betreffende band.

De acht geselecteerde bands, die op het Dutch Exposure Album verschijnen:

De overige bij Progwereld aangemelde bands (op volgorde van aanmelding):

Meer informatie bij Mario van Os via mario@progwereld.org