Datum: 27 december 2011
Interview: Dick van der Heijde
Groep: Druckfarben
Land van herkomst: Canada
Discografie: Druckfarben (2011) (lees hier de recensie)
Bandcamp: http://druckfarben.bandcamp.com/ (hier kan je de hele cd gratis beluisteren)

druckfarben_20

Veel lezers zullen jullie nog niet kennen. Vertel eens wat over het ontstaan van de band en de grappige naam?

 

De band begon in maart 2008 hoewel ik (Ed Barnard, red.) al met drummer Troy Feener in een band speelde sinds de late jaren tachtig. Voor de grap noemde we deze band toen al ‘Druckfarben’. Op onze site kan je trouwens alles lezen over het precieze ontstaan van de band, en hoe we aan de naam komen.

Jullie eerste album “Druckfarben” is zojuist verschenen. Vertel er eens wat over? Is er een centraal thema?
Nee, er is geen centraal thema wat betreft de teksten. Influenza gaat over georganiseerde religie, en ik heb het liedje geschreven toen ik met een hevige griep op bed lag. Ook brengt het verschillende invloeden van mijn favoriete bands samen. Sons Of Anakim gaat over de reuzen van Nephilim die in de bijbel en andere Joodse geschriften als het Boek van Henoch worden genoemd. Het geluid dat je hoort aan het begin en ook aan het einde is een opname van een ruimteschip, opgenomen door UFO-gelovige en profeet Billy Meier.

Wat zijn jullie invloeden, en waar luisteren jullie zelf graag naar?
Ik ben zelf beïnvloed door een grote variatie van bands en artiesten. Een aantal is nogal voor de hand liggend: Yes, Genesis, Gentle Giant, Rush enzovoort. Ik ben ook een groot fan van de gitaristen Allan Holdsworth en Steve Morse. En ik ben een grote fan van Stevie Wonder. Met de rest van de band deel ik veel van deze invloeden, maar ieder heeft ook zijn eigen invloeden die hij inbrengt.

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
We gaan het album zoveel mogelijk promoten en zo vaak als kan proberen op te treden. Het album verkoopt erg goed en we zijn daar heel blij mee! We zijn al aan het praten over een opvolger. Uiteraard willen we ons inzetten voor de promotie van het debuut, maar we willen ook graag toeren in Europa, en dan zou het fijn zijn als je twee cd’s met materiaal kan spelen in je setlist. De reacties uit met name Europa zijn fantastisch en dat is zeer motiverend.

Wil je nog iets kwijt aan de lezers van Progwereld?
Heel erg bedankt voor jullie interesse! Het is fantastisch dat de progrock plekken heeft als Progwereld waar deze fijne muziek levend wordt gehouden!

Band_1564TS