Datum: 27 oktober 2015
Interview:
Dick van der Heijde
Wie?:
Hans Spitzen
Land van herkomst:
Nederland
Website: http://www.hans-spitzen.com

Je bracht onlangs een nieuwe cd uit. Vertel er eens kort wat over. Wat is het thema, en hoe kwam de plaat tot stand?

Mijn album ” Fingerprints” bevat een selectie van zes nummers die ik in de loop van meerdere jaren heb geschreven en opgenomen in mijn eigen studio.

Hans Spitzen - Fingerprints

 

Misschien kennen sommige lezers je nog niet. Vertel eens kort over het ontstaan van de cd.

Over de meewerkende muzikanten kan ik kort zijn: die zijn er niet. Omdat het me herhaaldelijk niet lukte om voor deze muziek een voltallige band van de grond te krijgen, besloot ik het maar allemaal zelf te gaan doen. Ik heb dus zowel de vocale als alle instrumentale partijen voor mijn rekening genomen; dit mag je dus zeker een soloalbum noemen. Ook het grafisch ontwerp is van eigen hand.

Wat zou je zeggen dat je invloeden zijn, of waar luister je zelf graag naar?

Muzikale voorkeuren en dus invloeden zijn onder andere: Pink Floyd, Genesis, Camel, Marillion, Flower Kings, Transatlantic en Steven Wilson.

hans spitzen

Wat zijn je plannen voor de komende tijd?

Op dit moment probeer ik een aantal proglabels (meer suggesties zijn welkom, by the way) te interesseren voor mijn cd, want bij de distributie kan ik natuurlijk wel wat ondersteuning gebruiken. Ook leg ik momenteel de laatste hand aan een epic van twaalf minuten, dat op mijn volgende album moet verschijnen. Bovendien heb ik het plan om de muziek nog eens met een live-band neer te zetten nog niet helemaal laten varen, dus wie weet…

Heb je nog een boodschap voor de Progwereld-lezer, of iets leuks wat je wil delen?

Wat ik met de Progwereldlezer zou willen delen is de link naar de korte albumtrailer op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=06AzFuqeaW8