eerste druk: 01-02-2008
eindredactie: Hans Ravensbergen

Luca Serani

Wie:  Luca Scherani: toetsen, vocoder, programmering, klassieke gitaar, fretless bas, mandoline.
Info: Luca Scherani
Discografie: Everyday’s Life (2007) (klik op de titel voor recensie)

Je bracht pas een nieuwe cd uit. Vertel er eens kort wat over. Wat is het thema, en hoe kwam de plaat tot stand?

“Het album gaat over een normale dag in ieders leven, zelfs de nummers zijn in chronologische volgorde geplaatst. Zoals in het gewone leven kent elke dag zijn problemen en moeilijkheden. De boodschap is positief bedoeld: leer iets goeds van elke ervaring, ook van de negatieve. Het album is vrijwel geheel instrumentaal, een mix van akoestische atmosferen en moderne en klassieke toetsen”.

Misschien kennen sommige lezers je nog niet. Vertel eens kort over je achtergronden.

“Mijn belangrijkste ervaringen met progressieve rock is het album “Prodomi Di Finzioni Sovrapposte” met de groep Trama en mijn bijdrage aan “Merlin, The Rock Opera” van Fabio Zuffanti. Verder heb ik ook nog gespeeld bij Finisterre en Hostsonaten”.

Wat zou je zeggen dat je invloeden zijn, of waar luister je zelf graag naar?

“Dat is nog een behoorlijk lastige vraag voor een muzikant als ik die muziek meer als voeding ziet. Ik ben door zoveel muziek beïnvloed: Keith Emerson, Yes, Genesis, Cocteau Twins, Bach, PFM, Banco, Kraftwerk, Mike Oldfield, Jean Michel Jarre, Frank Zappa, Jethro Tull en echt nog veel meer”.

Wat zijn je plannen voor de komende tijd?

“Ik heb nu veel mogelijkheden om mijn eerste solo album te promoten. Ook werk ik aan andere muziek die ik in de loop van 2008 uit wil geven, zoals een project met piano, percussie, fluit, viool en zang samen met Fausto Sidri. Hij speelt een van de hoofdkarakters op “Merlin, The Rockopera”. Ik ben ook al begonnen met de opnames van mijn tweede album en zijn er plannen voor een live album”.

Heb je nog een boodschap voor de Progwereld-lezer, of iets leuks wat je wilt delen?

“Het is altijd lastig om een album goed te promoten op de manier die ik echt wil. Ik wil iedereen bedanken die de moeite neemt om naar mijn muziek te luisteren en dit mini-interview te lezen. Natuurlijk bedank ik ook Progwereld die mij hiervoor de gelegenheid heeft gegeven. Op deze manier kunnen we een toekomst voor deze muziek creëren”.