Datum: 1 november 2011
Eindredactie: Hans Ravensbergen
Groep: TRF (The Rock Files)
Land van herkomst: Nederland
MySpace: http://www.throckfiles.info
Discografie: A Life On Earth (2011)

THE ROCK FiLES

Jullie brachten pas een nieuwe cd uit. Vertel er eens kort wat over. Wat is het thema, en hoe kwam de plaat tot stand?
A LiFE ON EARTH is een conceptalbums geschreven door Adjan Emmen en vertelt het levensverhaal over geboorte en verlangen, maar ook van diepe wanhoop en destructie die zeer geleidelijk over gaan in genezing en hoop. De plaat is opgenomen in onze 2 eigen studio’s maar gemasterd en gemixt door Tommie Bonajo van Tomster Producties waardoor het een vette, stevige productie is geworden die uit de speakers knalt.

Misschien kennen sommige lezers jullie nog niet. Vertel eens kort over het ontstaan van de band.
Adjan schreef de muziek voor rockband Omsk. In deze band speelde hij jarenlang samen met de legendarische rockbassist Peter Vink (Q65, Finch, Ayreon). Later werd de muziek opgenomen door THE ROCK FiLES. De band bestaat uit Jerry ten Bhömer (zang), Rutger Klijn (basgitaar), Pim Kooiman (drums), Marco Hoogerheide (toetsen) en Adjan Emmen (gitaren).

Wat zouden jullie zeggen dat jullie invloeden zijn, of waar luisteren jullie zelf graag naar?
Bands als Queensryche of Blue Murder en veel symfo/prog uit de jaren 70 maar in onze muziek zitten ook veel invloeden uit de jazz- en klassieke muziek.

Wat zijn de plannen voor de komende tijd?
Er is inmiddels een aantal muziekbladen die over ons schreven of een recensie plaatsten, binnenkort doen we een optreden op de regionale TV in Brabant. We staan ook op sites als bol.com. Onze YouTube films worden vaak bekeken, zelfs in Japan dus wie weet… We treden liefst op in theaterachtige zalen om het diepgravende verhaal muzikaal vorm geven. A LiFE ON EARTH is dan visueel te volgen door de projectie van animatievideo’s.

Hebben jullie nog een boodschap voor de Progwereld-lezer, of iets leuks wat je wilt delen?
We zouden het tof vinden als we in deze tijd van gratis downloaden onze cd kunnen blijven verkopen, er zit een fraai boekwerkje bij waarin we het verhaal vertellen. Onze boodschap is gericht aan mensen die in de knoop zitten, we bieden hen hopelijk hoop!