Monique is 37 jaar en moeder van twee zoontjes en een dochter. Ze is al weer een hele tijd gegrepen door het symfovirus en heeft ze zich helemaal op de prog gestort. Maar ja, je komt nogal wat vragen tegen. Elke maand deelt ze met de Progwereld lezers wat ze meemaakt op haar zoektocht door de wereld van de progressieve muziek.

Toen ik voor de eerste keer een mailtje tikte, was ik zo’n 33 jaar oud. Heb me er allang bij neergelegd dat ik een laatbloeier ben, dus werd ik pas toen vriendjes met mijn pc. Die computer stond al jaren in huis hoor, daar niet van, maar buiten het spelletje Tetris om was ik een zware digibeet. Op een kwade dag kwam er een abonnement in huis. Voor een prikkie de godganse dag internetten, mailen en weet ik veel wat nog meer. Maar dat was nog niet het ergste… ook die pc moest ineens naar beneden. Zo’n klerescherm in mijn gezellige woonkamer. Die tv was al erg genoeg, het mag duidelijk zijn, mijn feessie was het niet. Toen er een mooi bureau werd neergezet – dat was mijn eis – heb ik dat ding nog maanden de rug toegekeerd.

Varkentje
Mijn vrienden noemen me een dieseltje. Moon moet eerst flink warm draaien en is daarna niet meer te stoppen. Zo moest ik ergens het fijne van weten. En als dat zo is, dan moet het nu en wel meteen. Ik zette dat ding aan en zou het wel even regelen. Mijn ongeduld steeg tot hoogten die ongekend waren en vervolgens kreeg ik het niet voor elkaar om het internet op te starten. Als iemand dat dan niet gelijk even voor me fikst en gelijk zegt wat ik moet doen, dan ben ik niet je vriendje. Duidelijker, zet die fles wijn maar weg want het gaat geen gezellige avond worden zo je dat gedacht had! Maar toen het werkte naar mijn zin, ben ik net een varkentje dat een grote modderpoel voor zich ziet. Zonder aarzelen spring ik erin met een enthousiasme waar jullie allemaal nog een puntje aan kunnen zuigen.
Mailen was al snel een zware favoriet, leuteren blijft mijn kers op de taart en ik veranderde in een webwoman. En aangezien ze bij Progwereld gek werden van mijn gemail, hebben ze me maar aangenomen. Ik kan alles, blufte ik, maar ondertussen wist ik niet eens hoe ik een stukkie in Trebuchet moest schrijven en in Word moest verzenden. Ach, al die heren wilden wel helpen, ze denken graag dat ze nodig zijn. Zo hoef je me niks meer te vertellen met mijn internet inzicht en ik fröbel wat af en weet uiteraard alles.

Breezer meisjes
Tot ik een stel collega’s van mijn vriendje op kraamvisite kreeg. Let wel, dat is maar een half jaar geleden. Vijf meiden die allemaal net komen kijken zo in de leeftijd van jeugdpuistjes en breezers, begonnen zo na de nodige plichtplegingen en cadeautjes een gesprek over Hyves. Gut, en het zal toch niet waar wezen, ik was zowaar uitgeklept. Wist totaal niet waar het over ging. Ik, de lonely planet in de digitale wereld, zat met groeiende irritatie te luisteren. Van Harry Potter Hyve tot koken met Hyves, en de weet je al wie de nieuwe vriend is van en die was zo dronken Hyves. Ik ben mijn puk de fles maar gaan geven! En ze moest een schone luier ook! Weten jullie wel dat een kraamvrouw rust nodig heeft?! Oké, er was er een die geïnteresseerd was in mijn Progwereld wereld, maar dat was vast om er maar vanaf te zijn. Verder was het alleen maar Maya de Bij wat er klonk. Toen later mijn vriendje allang bleek te weten wat Hyves was en ik dus niet, heeft ie kennis gemaakt met het logeerbed.

Moodies
Net als met mijn mailgedrag, loop ik altijd achter. Maar goed, ook de Bijenkorf is ondertussen vriendjes met mij. Je komt er werkelijk iedereen tegen. Al mijn progheren bijvoorbeeld. Nog bedankt hè jongens, voor het uitleggen van Hyves aan mij! Leuk dat ik het een jaar na jullie aan de weet ben gekomen… euh… vrienden! Er is altijd wel wat te doen, nieuwtjes op de Knight Area Hyve, we hebben een Wereldse Tien Hyve, de Flower Kings doen mee en zelfs mijn lieve oude knarren, mijn Moodies, blijven gewoon bij de tijd! Arena, Dream Theater, Opeth, Riverside, je kunt het zo gek niet bedenken of je raakt niet uitgepraat in je favoriete muziekkorf. Je vindt er soortgevleugelden en de laatste nieuwtjes. Veel plezier en vergeet ondertussen niet af en toe eens uit te vliegen. Progwereld is nog steeds up to date!

Monique
monique@progwereld.org