Interview: Mario van Os en Cees-Jan van Galen
Datum: 28 juli 2012

Ivy’s Dream is medio 2009 geformeerd. De 4 bandleden hebben hun muzikale invloeden weten samen te smelten tot stevige rockmuziek. Met dit genre als uitgangspunt maakt de band sidesteps naar diverse kanten van het muziekspectrum. Ivy’s Dream staat dan ook voor de ervaringen van een fictief persoon, wiens muzikale belevenis door de band vertolkt wordt. Daarbij worden compositie en tekst niet gehinderd door welke grens dan ook.

Ivy's Dream White

1.    De meeste lezers zullen jullie als beginnende band nog niet kennen. Vertel eens kort over het ontstaan van de band.
Ongeveer 5 jaar geleden, nadat gitarist Roy Willems(gitarist) en Pepijn Gros(drummer) gestopt waren met hun bands, heeft Pepijn , Roy gebeld  en gevraagd of hij met Pepijn wilde spelen. Dit wilde hij en vanaf dat moment hebben zij een dik jaar met z`n tweeën gerepeteerd. Ondertussen waren zij druk op zoek naar en bassist en een zanger. In de 2 jaar die daarop volgde hebben ze diverse bassisten versleten en 1 zanger gevonden (Rienk Eisses). De zanger is tot op de dag van vandaag gebleven en sinds ruim twee jaar hebben zij Peter Cats op bas. In de afgelopen twee jaar zijn ze dan ook druk bezig geweest met het schrijven van nummers, het op elkaar inspelen en het zoeken naar de ideale muzikale mix tussen de bandleden: Ivy’s Dream is geboren.

2.    Kun je de band voorstellen?
Ivy’s Dream bestaat uit 4 bandleden: Rienk Eisses als zanger/gitarist, Roy Willems op gitaar, Peter Cats op bas en Pepijn Gros, op Drums. Als een soort 5de bandlid hebben we een laptop waarop bij veel nummers soundscapes meelopen. De soundscapes die wij gebruiken variëren van toetsenpartijen tot en met gesprekken tussen mensen die op de achtergrond en soms voorgrond te horen zijn. Deze soundscapes geven een extra dimensie aan onze muziek.

3.    Wat zou je zeggen dat jullie invloeden zijn, of waar luister je zelf graag naar?
Onze invloeden variëren per persoon maar er is zeker ook een grote overlap. De zanger komt meer uit de sing and songwriter hoek; de bassist uit de high energie R&R, de gitarist en Pepijn uit de symfonische en sferische hoek. Grof genomen zit de overlap zeker in bands als Pink Floyd, Soundgarden en Tool.

4.    Omschrijf in eigen woorden de muziekstijl van jullie band
Zoals iemand van een platenlabel na het beluisteren van een optreden van ons ooit zei: Jullie muziek is niet in 1 hokje te plaatsen. Uiteraard werd het wel geprobeerd. Er kwamen uiteindelijk twee termen uit: Alternatieve Rock en Adult Orientated Rock (AOR). We schrijven progressieve nummers, maar schuwen de gevoelige sing and songwriter niet. Alles bij elkaar is dat onze muziek garant staat voor een avond stevige hardrock met uitstapjes naar melodieuze en sferische stukken, afgewisseld met een enkel gevoelig nummer.

5.    Waarom hebben jullie je aangemeld voor het Dutch Exposure project?
Dutch Exposure is voor ons een mooie kans om ons van onze beste progressieve kant te laten zien. Dit project gaat ons helpen bij onze naamsbekendheid en geeft ons de kans om te laten zien wat wij in huis hebben. Want onze doelstelling is om zoveel mogelijk te spelen!

6.    Wat zijn jullie plannen voor de komende tijd?
Wij zijn afgelopen weekend in de bevoorrechte positie geweest dat wij de mogelijkheid hebben gekregen om 3 dagen lang in Het Bolwerk in Sneek te mogen spelen. Wij hebben daar in drie dagen van 9 nummers een live registratie kunnen maken, die op dit moment wordt gemixt. Daarbij zijn van het hele proces ook video opnames gemaakt. Met deze opnames kan onze manager Cees Jan van Galen ons nog beter promoten. De laatste dag stond in het teken van het maken van een clip van het nummer Don’t make a Sound (te beluisteren op onze website www.ivysdream.com). Tijdens alle opnames hebben met fantastische professionals gewerkt die er voor ons een onvergetelijke drie dagen van hebben gemaakt. We hopen binnen enkele weken de eerste resultaten op onze site en op Youtube te kunnen zetten.
Verder wordt op dit moment de laatste hand aan onze demo geslagen. Met al dit materiaal hebben wij 1 doel voor ogen: Zoveel mogelijk spelen!

Ivy's Dream band

Bezetting:
Peter Cats: basgitaar
Rienk Eisses: zang, gitaar
Pepijn Gros: drums
Roy Willems: gitaar

Website: www.ivysdream.com
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Ivys-Dream/164010326952759

Bandphoto’s by Lex Vesseur

Terug naar Dutch Exposure Project