MVK

Muziek neemt je mee op reis

Stedentrip, huwelijksreis, familievakantie, stranduitje, kamperen, skivakantie, cruiseschip… Al zin om te reizen? Redenen genoeg om in de auto te springen of een vliegtuig te pakken. Maar zelf houd ik van een andere en hele specifieke reden om te reizen. Muziek!

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: jouw favoriete band of artiest gaat op tour en slaan jouw land over. Hoe frustrerend is dat? Maar aan de andere kant ook wel fijn als je de kans hebt om zélf wat moeite te doen om alsnog erbij te zijn. Althans, zelf heb ik hier wel veel plezier aan!

Neem nou het voorbereiden zelf! Spanning en sensatie terwijl je de concertagenda met loep bekijkt en beslist welke datum het beste in jouw eigen agenda past. Ook het bepalen van de stad is belangrijk en als deze een beetje leuk is kan je nog wat uurtjes sightseeën of een dagje aan het verblijf vastplakken!

Zo ging ik eens een naar Duitsland om een concert van Sylvan bij te wonen. Dit was in Rüsselsheim. Een dorp waar in eerste instantie niet veel te doen is behalve het bezichtigen van het Opel museum, lopen koukleumen in het park langs de Main en Sauerkraut mit Würstchen te eten. We sliepen in het huis van een oude heer die kamers verhuurde. Die slaapkamer ingaan was ook een reis op zich, maar dan met de tijdmachine…

Meer heb ik van de stad Londen genoten, toen we naar Magenta gingen in The Borderline, het was lente en prachtig weer. Ik ging met twee vrienden waarvan een de organisator was van het Tiana ProgFest. Hij kende de heren en dame van Magenta dus we mochten er bij de soundcheck al in. Ik ben groot fan van Magenta, de sfeer en het publiek waren top en die avond was geweldig!

London kwam een tijdje later weer in beeld. Deze keer voor IQ en hun welbefaamde Christmas Bash! Weer diezelfde vriend en ik waren ergens in de buurt van Camden en we moesten naar de O2 Academy. Met grote haast liepen we naar de dichtstbijzijnde metrohalte, legden de rit af, stapten over… we dachten dat we te laat zouden arriveren dus besloten we om het laatste stukje in een ‘cab’ af te leggen. We stapten in, de chauffeur trapte het gaspedaal in terwijl ik “The O2 Academy please!” riep. Nog geen vijf meter verder stopte hij abrupt en wees naar links “There it is, you can see a queue outside and you don’t have to pay me.” Hilarisch moment, alsof we in een Benny Hill sketch zaten! En… we waren niet te laat!

Ja, reizen om je favoriete muziek live te kunnen zien en horen is best speciaal! Als je dit al eens hebt gedaan komen er vast weer mooie herinneringen boven. Mocht je nog niet de kans hebben gehad dan is het zeker een aanrader want… het geeft een beetje een “Holiday-in-Eden-gevoel”!

Monique van der Kolk