De auto waar ik nu in rijd heb ik net een jaar. Hij is zo’n 10 jaar oud, maar het is een heerlijk karretje. Laatst wees iemand mij erop dat je na zo’n 7 jaar wel je distributieriem moet vervangen. Als je dat verwaarloost, kan de motor helemaal in de soep draaien. In het onderhoudsboekje kon ik geen vervangende reparatie terug vinden. Vanaf dat moment zat ik niet meer gerust in de auto. Wat als de motor het nu zou begeven? Ik zou me nu geen nieuwe kunnen veroorloven. Elk geluidje werd verdacht. Toen ik naar mijn garage ging, deed de monteur wat speurwerk en kon hij mij gerust stellen. “Je hebt een ketting en geen distributieriem. Die ketting gaat super lang mee, geen zorgen”. Toen zat ik opeens weer een stuk rustiger achter het stuur.

Dat zelfde onrustige gevoel, heb ik bij de Progwereld site. De huidige site is zo’n 12 jaar geleden gebouwd. Een slimme IT student bouwde de motor achter deze site. Met een database en met allemaal slimmigheden. Er stonden toen zo’n 8.000 recensies op Progwereld. Die moesten met de hand (!) overgezet worden. Samen met een paar collega recensenten hebben we dat in een paar maanden gefixt. Vraag mijn vrouw maar niet naar die periode….

De slimme student had zich behoorlijk uigeleefd en bouwde een behoorlijke berg maatwerk in de site. We waren de koning te rijk. Progwereld was weer toekomstproof en we konden jaren verder met het delen van onze passie.

Een paar jaar later begon de slimme student een eigen bedrijf. Hij richtte zich op grote jongens die hij grote facturen kon sturen en wij pasten niet in dat beeld. En zo trok hij zijn handen van de site af en gingen wij rustig verder. De laatste periode is de site niet echt betrouwbaar. Zo hadden we een groot probleem met leestekens die opeens veranderde en een andere keer verdwenen er opeens meer dan 200 albumcovers.

We lieten iemand onderzoek doen en die kwam al snel met zorgwekkend nieuws. “Jullie site is een zinkend schip”. Door een gebrek aan onderhoud dreigt al dat maatwerk straks niet meer te werken. En als dat gebeurt valt alles uit elkaar. Als een auto waarbij de distributieriem knapt…

Er zit zo onzegbaar veel plezier, passie, bloed, zweet en tranen in deze site. Met z’n allen hebben we opgebouwd wat er nu staat. En steeds met hetzelfde doel: onze lezers op de hoogte houden en onze passie voor de symfonische rock uitdragen. Dat mag niet verdwijnen!

Gelukkig hebben we een professionele partij gevonden die een mooie site voor ons kan maken waar de bestaande recensies, interviews en columns automatisch in ingelezen kunnen worden (en dat scheelt weer een huwelijkscrisis). Een site met veel minder maatwerk die prima bij te houden valt. Een site die voldoet aan alle moderne maatstaven. Klinkt goed toch?

Maar de kosten van € 4500 euro kan ik niet opbrengen. En ook als team kunnen we dat niet. Maar niets doen is ook een keuze, en die weg willen we niet inslaan. Daarom roepen wij de hulp in van al onze lezers. Dat is echt heel spannend, maar we hebben vertrouwen dat het gaat lukken. Wil jij een donatie doen zodat wij die nieuwe site kunnen laten bouwen? Een site zonder distributieriem, maar met een ketting.

Alvast super veel dank voor je support.

Klik hier voor onze crowdfundingsite.

Maarten Goossensen