Door: Ralph Uffing
Datum: 20 januari 2016
Band: Projection
Land van herkomst: Nederland
Website: http://www.projectionband.nl/

Projection – Coverart

Jullie brachten pas een nieuwe cd uit. Vertel er eens kort wat over. Wat is het thema en hoe kwam de plaat tot stand?
Het album is een muzikale vertaling van het hectische leven zoals wij dit allemaal kennen met alles wat daarbij komt kijken: haast, stress, verwachtingen, druk, veroordeling, twijfel, spijt, maar uiteraard ook plezier, liefde en geluk waardoor alles weer gerelativeerd wordt: de relativiteit van de realiteit. Kortom: REALITIVITY.
Op onderdelen heeft iedereen in de band hier wel eens mee te maken gehad: zelf of dichtbij anderen. Herkenning in elkaars ervaringen heeft geleid tot het verwerken van dit thema in een conceptalbum. Elk nummer staat op zichzelf en tegelijkertijd in relatie tot het totale album. Eigenlijk zoals wij allemaal als individu op ons zelf staan, maar ook in verbinding met de rest. Het album gaat dus eigenlijk over jou!

Misschien kennen sommige lezers jullie nog niet. Vertel eens kort over het ontstaan van de band.
Als band hebben we elkaar leren kennen vanuit het cover circuit waarin we allemaal zo’n 10-15 jaar ervaring hebben. In wisselende samenstellingen hebben onze paden elkaar meermaals gekruist, waarbij met name de persoonlijke klik tot de huidige samenstelling heeft geleid. Ondanks (of dankzij?) uiteenlopende muzikale interesses delen we allen de muzikale voorkeur voor de melodische, progressieve en symfonische rock. Een richting die wij graag verder wilden verkennen en wilden uitbreiden met eigen bijdragen hierin. Het eerste resultaat is nu een feit.

Wat zouden jullie zeggen dat jullie invloeden zijn, of waar luisteren jullie zelf graag naar?
In willekeurige en verre van complete volgorde: Steven Wilson, Seventh Wonder, Van Halen, Circus Maximus, Beatles, Moon Safari, Dream Theater, Pink Floyd, Ayreon, Haken, Transatlantic…

Wat zijn jullie plannen voor de komende tijd?
Promoten van ons album, klaarstomen voor optredens richting het festivalseizoen en werken aan een volgend album.

Hebben jullie nog een boodschap voor de Progwereld-lezer, of iets leuks wat jullie willen delen?
Bedenk goed: op dit moment zijn we allemaal verbonden door PROJECTiON!
Thnx!